OT.dk’s Transferevaluering: Christian Eriksen

Christian Eriksen kom i sommer til Manchester United på en fri transfer. Efter en svær start har danskeren vist flere gode takter. Læs her, hvordan vi vurderer Eriksens første halve år i United.

Der er nu mindre end en måned til, at januar-transfervinduet åbner for Premier League-klubber. Derfor har vi hos OldTrafford.dk lavet en transferevaluering af alle de spillere, som kom til i sommer. Vi vurderer, hvordan de nye spillere har præsteret det første halve år i klubben.

Den første spiller, vi kigger på, er danske Christian Eriksen, som kom på en fri transfer, efter hans kontrakt med Brentford udløb.

 

Spiller: Christian Eriksen

Pris: Fri transfer

Kom fra: Brentford

Der gik et sus gennem fodboldverdenen, da danske Christian Eriksen vendte tilbage til Premier League efter den forfærdelige episode ved EM sidste år. Der gik mange spekulationer omkring, hvilken udgave af midtbanespilleren som ville vende tilbage til verdens bedste liga. Men Eriksen viste hurtigt, at han stadig kan konkurrere på højeste niveau. Så da hans kontrakt udløb i Brentford, var United hurtige til at tilbyde den tidligere Tottenham-spiller en kontrakt.

Det sidste halve år har Eriksen spillet 13 Premier League kampe for United, hvilket er alle kampe undtagen 0-0 kampen mod Newcastle i oktober. Her er det blevet til otte sejre, fire nederlag og et uafgjort.

Som mange nok husker, fik hverken Eriksen eller United den perfekte start på sæsonen. Tværtimod blev det til en mareridtsstart for holdet, som indledte sæsonen med at tabe den første kamp 1-2 til Brighton, hvilket var Christian Eriksens debutkamp. Dernæst tabte holdet hele 0-4 til Brentford. Men som sæsonen skred frem, blev spillet og resultaterne meget bedre. Dette gjorde sig også gældende for både Eriksens præstation og indvirkning på holdet.

Den danske midtbanespiller startede sæsonen ud med en relativ offensiv rolle, hvor han til tider lå som 10’er, mens Bruno Fernandes blev lagt ud på højrekant. En placering, som ikke passede særlig godt til danskerens spillestil og generelle rolle på holdet. Ten Hag begyndte derfor at bruge Eriksen mere og mere som en 8’er, hvor hans rolle gjorde sig mere gældende i det opbyggende spil. Dette kan også ses på hans stats indtil videre, hvor det er blevet til et mål og fire assist.

Danskeren virker nu til at have fundet et godt samarbejde på den defensive del af midtbanen med holdkammerat Casemiro. Og det er tydeligt, at selvom hans rolle har ændret sig, i forhold til den han har haft i sine tidligere klubber, har Eriksen været en afgørende faktor i flere af Uniteds sejre gennem sæsonen.

Trods den svære start, har Christian Eriksen leveret et flot første halve år hos United. Han besidder mange egenskaber, som United længe har manglet på midtbanen. Sammen med Casemiro ligner han en spiller, som passer godt ind i det system, som cheftræner Erik ten Hag forsøger at implementere på holdet. Og Eriksen selv virker også til at være faldet godt til på holdet.

– Jeg føler generelt, at jeg har været meget glad for at være her. Jeg har følt mig meget velkommen siden begyndelsen og har det stadig sådan. Jeg er her for at spille fodbold, og det har jeg gjort meget af, så det kan jeg godt lide, udtalte Christian Eriksen til Manchester Uniteds hjemmeside i november.

 

Vurdering: 7/10

Vurderingen er baseret på den rolle, Eriksen har spillet på holdet den første halvdel af sæsonen. Et mål og fire assist er langt fra, hvad vi tidligere har set danskeren præstere tidligere i karrieren. Men på United-holdet er han gået lidt tilbage i banen og agerer nu mere som spilopbygger end som oplægger. Med otte sejre i 13 kampe, har det uden tvivl været en mere end godkendt start på karrieren i United.

Forrige artikel

Ten Hag bekræfter angriberjagt

Næste artikel

12. december: "Wayne Rooney, out of this world!"

ANNONCE