Rygte: Hvor blev de af – Gabriel Batistuta

Nytårsaften markerer ikke bare indgangen til et nyt år, skiftet fra december til januar markerer også at transfervinduet åbner igen. Det betyder der vil…

Nytårsaften markerer ikke bare indgangen til et nyt år, skiftet fra december til januar markerer også at transfervinduet åbner igen. Det betyder der vil være massevis af rygter om nye spillere til United, samt rygter om spillere der forlader Old Trafford.

Derfor sætter vi her i januar fokus på nogle af de rygter som vi har haft tidligere i årenes løb. Hvem var det, hvad præsterede de egentlig i karrieren, ville de være blevet et hit i United, og hvad laver de i dag.

I dag har vi fokus på den tidligere argentinske målræv Gabriel Batistuta.

Kæmpe navn i Fiorentina

Gabriel Batistuta startede karrieren i Newell’s Old Boys i Argentina, inden han kort røg forbi storklubberne River Plate og Boca Juniors. Derefter kaldte Europa på den målfarlige angriber.

Efter at have gjort det fremragende i 1991 under Copa America, blev Batistuta hentet til italienske Fiorentina. 13 mål blev det til i hans debut-sæson i Serie A, mens den anden sæson i Italien blev mindre god.

Fiorentina med flere store navne, der foruden Batistuta blandt andet talte Brian Laudrup og Stefan Effenberg, måtte højst overraskende erkende at det blev til nedrykning til Serie B. End ikke Batistutas 16 ligamål havde kunne holde klubben fra Firenze i den bedste række.

Indehaver af målrekord

Batistuta fik Claudio Ranieri som træner, og Fiorentina rykkede direkte tilbage til Serie A igen. Herefter fandt Batigol for alvor målformen, og i 1994/95-sæsonen scorede han i de første 11 kampe i træk, og slog dermed rekord i klubben. 26 ligamål blev det til, og i 1995/96 vandt Fiorentina så den italienske pokalturnering og Super Cup.

Men Batistuta ville mere, og Giovanni Trapattoni førte holdet til Champions League deltagelse via en tredjeplads i ligaen. I 1996/97-sæsonen mødte United og Fiorentina hinanden i Champions League, og det lykkedes Batigol at score mod United.

332 kampe og 207 mål blev det til i Fiorentina-trøjen for Batistuta, inden han i 2000 tog til Roma og endelig i 2000/01-sæsonen kunne kalde sig italiensk mester. Herefter stod den på et kort ophold i Inter, inden karrieren blev Al-Arabia i Qatar.

Lønnen forhindrede United-skifte

Sir Alex Ferguson var op igennem 90’erne en stor beundrer af Gabriel Batistuta og hans evner foran målet. En naturlig målscorer som Fergie gerne så trække i United-trøjen. Flere gange forsøgte skotten at hente Batigol til Old Trafford.

United mente dog at argentineren ville ødelægge deres lønbudget, det fortalte den tidligere formand Martin Edwards for et par år siden. Desuden var Batistuta tilfreds med livet i Italien og i Firenze. Men åbnede i 2000 op for et drømmeskifte til United.

– Hvis jeg skulle forlade Fiorentina er der kun en klub jeg vil skifte til – Manchester United. Jeg har tidligere haft chancen for at spille i England, men på det tidspunkt var det ikke det rette for mig. Men hvis alt kan passe ind, vil jeg elske at spille i Premier League, sagde Batistuta i 2000, kort inden skiftet til Roma. Batistuta var træt af pressen i Italien, og følte han kunne få bedre privatliv i England.

Var han blevet et hit på Old Trafford?

Men hvordan ville det så have udviklet sig, hvis Batistuta var kommet til United i 90’erne? Ville han være blevet en succes?

Det er naturligvis enormt svært at sige, men hans utrolige næse for mål og hele hans spillestil havde formentlig passet ganske glimrende til både United og til selve Premier League.

Batistuta var fysisk stærk, god med ryggen mod mål, stærk med fødderne og viste bare altid hvor han skulle være inde i feltet. Han ville have nydt at have folk som Beckham, Giggs, Keane, Scholes og andre på midtbanen til at fordre ham på toppen. Og mon ikke han ville have suppleret Cole og Yorke ganske glimrende oppe i front.

Hvad laver Batistuta i dag?

Gabriel Batistuta stoppede karrieren i 2005. Herefter flyttede han et par år til Australien, inden han i 2007 vendte retur til hjemlandet Argentina.

Her har han i dag sit eget byggefirma, og er samtidig teknisk rådgiver for klubben Colon. Ellers er han ikke involveret i fodbold, men plejer i stedet sine øvrige sportsinteresser som polo og golf. Han har dog taget træneruddannelse, og har tidligere givet udtryk for at være villig til at træne enten Australiens eller Argentinas landshold.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Cole afviser ikke skifte til United

Næste artikel

U18 til Tyskland - Skal møde FC København

Relaterede artikler
Gå til siden

Tre ting, vi lærte om United i marts

En stærk defensiv, en svag offensiv og så et kig på målmandssituationen. Det er, hvad vi tager fat på i denne måneds "Ting vi lærte om United"
Total
0
Share