Blog: En United-fans tanker om nederlaget til rivalerne

Vores skribent, Kristian Schlüter, har gjort sig mange tanker om det pinlige nederlag på Anfield i går. I denne blog forsøger han at sætte ord på nogle af dem.

Sofapuden får tre resolutte slag, og jeg har lyst til at skrige mine frustrationer ud i stuen, da Mohammed Salah afslutter et – indrømmet – fantastisk Liverpool angreb og bringer scouserne på 2-0. Manchester United har ikke haft noget at skulle have sagt i halvlegens første halvdel, og hvis Ole Gunnar Solskjær, som pryder væggen bag mig kunne tale, forestiller jeg mig, at han havde bedt mig slukke fjernsynet. Og tro mig, jeg havde lyst.

For det var rent ud sagt en uacceptabel præstation, Manchester United leverede på Anfield i går aftes. En præstation, som igen, igen blot understregede, hvor langt klubben egentlig er fra, hvor den bør være placeret: Nemlig blandt verdens allerbedste.

Det viste sig til dels allerede en time før kampstart, da holdopstillingerne blev offentliggjort. Med fem forsvarsspillere, som inkluderede Phil Jones, der gik ind til hans blot anden kamp denne sæson, og reelt set kun fire offensivt orienterede spillere i start-11’eren, bekendte Rangnick og hans tropper kort fra start. De frygtede Liverpool. Og med god grund!

Liverpool er et verdensklasse hold, og med den tilstand, Manchester United befinder sig i i øjeblikket, var det da slet ikke usandsynligt, at man ville få ørerne i maskinen i går aftes. Nærmere forventeligt.

Men derfor gør det stadig nas. Selvom forventningerne til Uniteds kampe for mit vedkommende bliver lavere og lavere uge for uge, lader jeg stadig frustrationerne gå ud over sofapuden og holder Solskjær bag mig for øjnene, når Manchester United på ny er uinspirerende og usammenhængende.

Og det gør især ondt at se det hold, der definerer mit humør, være så langt fra rivalerne fra Merseyside, at det over to kampe i Premier League slutter 9-0 (9-0!) i scousernes favør i indeværende sæson. For afstanden mellem de to mandskaber burde ikke være så stor.

Der ligger massere af gode forklaringer til grund for, hvorfor den så i sidste ende er det, men når jeg kigger ned over Manchester Uniteds nuværende trup, emmer den af kvalitet på de fleste pladser – i særdeleshed offensivt. Det gør Liverpools også, og helt sikkert også i højere grad end Uniteds, men er forskellen henholdsvis 0-5 og 4-0? Ikke hvis du spørger mig.

Det er et spørgsmål om relationer og disciplin. To faktorer, som fungerer til perfektion i Liverpool, og som er ikke-eksisterende i Manchester United. Et hold overfor 11 individuelle spillere. Fællesskabet mod individualisterne. 

Det er sagt om dem tusind gange før, men Liverpool er bare en velsmurt maskine. Alle kender spillestilen, alle kender deres rolle, og så retter man ryggen og har sine medspilleres. Som et hold går det op i en højere enhed under Jürgen Klopp. Noget som ingen af Uniteds post-Ferguson managers har evnet at få Manchester United til – i hvert fald ikke over længere perioder.

Under Solskjær, synes jeg, man så noget af det. Spillere, der kæmpede for trøjen, elskede klubben og efterlod alt, hvad de havde på banen. Jeg har altid haft et blødt punkt for Ander Herrera, som jeg synes eksemplificerer det, vi mangler fra vores nuværende trup ganske fint.

En ihærdig, arbejdsom og passioneret midtbanespiller, som kendte sin rolle og vidste, hvad det ville sige at være United-spiller. Det mangler jeg at se fra store dele af de spillere, som repræsenterer klubben lige nu, hvor ikke engang Marcus Rashford, som ellers har vist, hvad ‘The United Way’ går ud på utallige gange før, kunne vise vejen i går aftes.

Den vilje til at vinde kampe, selv når man er bagud, som vi så så sent som i sidste sæson, er blevet erstattet med opslag i banen og opgivende blikke. Og når spillerne ikke tror på det, hvorfor skulle vi så?

Man siger, at storheden føles større, når man har været nede at vende (i hvert fald noget i den dur), og Gud, hvor jeg dog håber, det passer. For jeg tåler snart ikke nedturen længere.

Dette er en blog, som udtrykker skribentens personlige holdning. Det er derfor ikke nødvendigvis en, OldTrafford.dk som helhed deler.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Klubbens to ledende scouts forlader klubben

Næste artikel
Erik ten Hag på cykeltur

Kontrakt og papirarbejde i orden: United venter kun på Ajax-accept

ANNONCE