Guardiola er rette mand i Manchester United

Der er løbende nye historier om hvornår Sir Alex Ferguson trækker sig tilbage, som manager for United, og hvem hans afløser bliver. I løbet af årene er der fløjet mange navne gennem luften, men Sir Alex sidder stadig på posten.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Seneste navn, der dog også er nævnt tidligere, er spanske Pep Guardiola. Bedst kendt for sine utallige sæsoner på midtbanen som aktiv spiller for FC Barcelona, og senerehen fra nogle forrygende år som manager for den Catalanske storklub.

Men er Guardiola egentlig den rette mand, og hvilke krav skal den nye mand kunne opfylde? Her er mit syn på sagen.

Svært for alle
Uanset hvem der sætter sig i sædet på Old Trafford efter Ferguson, så vil vedkommende få en ekstremt svært opgave. Ikke fordi United-holdet er i en dårlig forfatning, ej heller fordi holdets gennemsnitsalder er AC Milan-højt, og ej heller fordi der ikke burde være penge til nye spillere.

Nej, det er naturligvis en opgave af en anden dimension at skulle efterfølge den legendariske Ferguson. Skotten der, for mig står lige med Sir Matt Busby i status, har om nogen været manden bag successen igennem de seneste 20-25 år.

Det at blive den nye manager for United, kræver en mand, der ikke bare er en af verdens absolut bedste trænere. Han skal kunne håndtere det pres det vil blive, at skulle overtage tøjlerne fra Fergie.

Hvad kræves?
Presset vil som nævnt være enormt, derfor skal den nye manager være utrolig mental stærk, og ikke være angst for at skuffe. Men vigtigst af alt tror jeg, at vi skal have fat i en manager, der kan markere sig som sin egen. Ikke i en grad, der går totalt imod alt hvad Ferguson har opbygget. Men den nye skal ind og markere sig i klubben, overfor spillerne, fans, klubbens bestyrelse, konkurrenterne og ikke mindst overfor pressen.

Derudover skal han have samme fremragende lederegenskaber og være rigtig stærk i sin mandskabsbehandling. Dette område har Fergie altid mestret, også selv om enkelte tidligere spillere har sagt det modsatte. Jeg er ikke i tvivl om, at Fergie har sublime evner på dette område.

Og så behøver jeg vel ikke nævne, at han naturligvis skal have en glimrende indsigt i fodboldspillet. Og helst en stor viden om fodbolden i Storbritannien, som trods alt er noget anderledes i forhold til i Spanien og Italien blandt andet. Der er mere pres på, der spilles nærmest på fuld knald hele året, alle kampe er svære og der er en anden passion for spillet end flere andre steder.

Hvem er mulighederne?
Jeg er en af dem, der på sin vis vil være lidt ked af, at se United vælge en mand udenfor de Britiske øer som ny manager. Vi har aldrig haft en manager der ikke kom herfra før. Men omvendt skal vi i dagens globaliserede verden vel ikke se på dette, men gå efter den bedste mand, uanset nationalitet. Præcis som vi gør når vi søger spillere.

Jeg ved også godt, at det ville være forrygende, hvis der var en tidligere United-spiller derude, som med sit hjerte for klubben kunne bære faklen videre. Men jeg har svært ved at se hvem det lige pt skal være. Roy Keane, Mark Hughes og Steve Bruce har jo ikke ligefrem et CV der får United til at stå på halen. Laurent Blanc er jeg forbeholden overfor, da jeg ikke er sikker på hans niveau.

Så ender vi med Solskjær, som bedste bud. Manden har bevist med Molde, at han kan føre et hold til succes. Han har på forhånd alles respekt, og er uden tvivl yderst kompetent som træner. Det har han vist i Norge og hos u21 holdet i United tidligere. Men er han klar? Det er vel det store spørgsmål. Og jeg tvivler helt ærligt på, at Uniteds ledelse er klar til at tage en chance som Solksjær vel kan kaldes, når de skal udpege Fergusons afløser.

Neville, Giggs og Scholes er alle bud, men i mine øjne er de bud på assisterende managers. Deres enorme viden og indsigt i dels klubben og dels selve fodboldspillet er uundværligt, og noget vi uden tvivl kan bruge. Men ingen af dem er managers, ikke lige foreløbig.

Favoritterne
Eneste oplagte britiske navn jeg kan finde, er Evertons David Moyes. En mand der nok er med i opløbet, men jeg kan ikke se ham i United. Han gør det eminent med få midler i Everton, bringer unge spillere igennem osv. Men hans spillestil er ikke lige en jeg kan forene med United. Vi har aldrig haft et langt rør oppe foran, som vi sparker den op til og så tager duellerne derfra. Men hans måde at sætte spillerne op på, hans pres-spil og engagement er i top. Min dark-horse.

Jose Mourinho er sammen med Guardiola de to store favoritter. Mourinho er personligheden til at klare det, og resultaterne taler sit tydelige sprog. Manden er hamrende dygtig. Men vil jeg se ham i spidsen for United? Jeg har ærlig talt min tvivl. Der er for meget cirkus om ham, selv om noget af det sikkert er ment som beskyttelse for sit hold. Spillestilen er kedelig, men kan vel ændres. Vælges han, er jeg ikke solgt på forhånd.

Pep Guardiola har vundet titler i spandevis med Barcelona, titler der er kommet i hus med flot teknisk spil. Guardiola står for det bold jeg gerne vil se, det hurtige tekniske spil, få berøringer, masser af bevægelser og flydende angrebsspil. Er det noget der dur i England? Ja, hvorfor ikke. Jeg tror også, at Guardiola er ledelsens favorit. Han har måske ikke samme karisma som Mourinho, men hans stil er en United gerne vil kombles sammen med. Jeg tror han er vores mand, gerne med en af klubbens egne som en af hans hjælpere.

Når alt dette så er sagt, så håber jeg, at Sir Alex Ferguson holder sig frisk og på toppen i lang tid endnu. Hvornår han stopper er op til ham selv. Men jeg tror sagtens dette kunne være hans sidste sæson i spidsen for United. Mit bud er, at Pep Guardiola står i spidsen for United når Premier League sparkes i gang august 2013.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Ryan Giggs er rekordernes mand

Næste artikel

Sådan gik det United-spillerne i landskampene

ANNONCE