13. december: Rooney-debut og pizzakast

Det er december måned. Traditionen tro markerer OldTrafford.dk det med en julekalender. I år vil vi frem mod den 24. december rangere de Manchester United-trøjer med flotteste design og mest betydning siden sæsonen 2003/04.

Bag denne dags låge skal vi tilbage til sæsonen 2004/05 og til en sæson, der på mange måder kan betegnes som en af de mindre gode sæsoner i Manchester Uniteds Premier League-tid. Én ting er  de resultater, der udeblev i sæsonen, en anden er det der skete i maj 2005. Det vender vi tilbage til.

Trøjen i sig selv huskes særligt for det hvide mønster, der går bag om kraven på trøjen og ligeledes har en hvid markering på venstre ærme. Udover mønsteret var nogle fans utilfredse med Vodafones logo, som man simpelthen fyldte for meget.

Sæsonen i sig selv var en trist affære. En 3.plads i Premier League, et tidligt exit i Champions League, nederlag i semifinalen i Carabao Cup’en og et misset straffespark mod Arsenal, gjorde at The Gunners kunne kalde sig FA cup-vindere den sæson efter straffesparkskonkurrence. Men til trods for en pokalløs sæson, er det ikke det fansene mindes i denne sæson. I maj 2005 overtog Glazer Manchester United og det indtog i klubben har fansene aldrig accepteret. Trøjen fastholdes i sæsonen 2005/06, men i løbet af denne sæson meddeler Vodafone, at de vil afbryde aftalen med Manchester United efter massive fanprotester mod Glazers. Således bliver 2005/06 den sidste med Vodafone på maven.

Minder forbundet med trøjen

På trods af mindet om Glazers indtog i klubben, så skete der også rigtig gode ting i denne sæson. F.eks. slår vi hjemme Arsenal 2-0 d. 24. oktober 2004. Vi har slået Arsenal masser af gange, men denne er speciel. Arsenal havde på dette tidspunkt nemlig ikke tabt i 49 kampe og gik under navnet The Invincibles – lige indtil denne dag, hvor Ruud van Nistelrooy scorede på straffe og Wayne Rooney cementerede kampen med en scoring til 2-0 på sin 19-års fødselsdag. Manchester United var måske lidt heldige med sejren i en kamp, der var hårdt spillet og van Nistelrooy blev efter kampen idømt tre spilledages karantæne for en tackling på Ashley Cole. Kampen er sidenhen døbt Battle of the Buffet, da temperamentet kom i kog i spillertunnellen, hvor Sir Alex Ferguson i tumulten fik kastet et stykke pizza på sig. Ingen har indrømmet, hvem det var, men Wikipedia peger på Cesc Fàbregas, som kasteren.

Derudover var det Rooneys første sæson som Manchester United-spiller, efter han blev handlet på transfervinduets sidste dag. Rooney havde en fremragende sæson og blev kåret til bedste unge spiller i Premier League. Han stod også bag en af de absolut flotteste mål mod Newcastle, hvor han med største naturlighed smadrer den op i hjørnet med en helflugter. Good days.

Forrige artikel

Sky: United jagter Lyon-teenager

Næste artikel

Ten Hag tror på Maguire

ANNONCE