9. december: Kravens comeback

Det er december måned. Traditionen tro markerer OldTrafford.dk det med en julekalender. I år vil vi frem mod den 24. december rangere de Manchester United-trøjer med flotteste design og mest betydning siden sæsonen 2003/04.

Det er denne sæsons hjemmebanetrøje, der gemmer sig bag låge nummer 9 i dette års julekalender. Det der virkelig gør denne trøje særlig, er de mange elementer.

Det første man får øje på er polokraven med det karakteristiske M-mønster, som er inspireret af udebanetrøjen fra starten af 90’erne. Selve kraven vækker ligeledes minder tilbage til 90’erne og Eric Cantona, der om nogen gjorde den opadvendte krave til en ting, man som fan ikke kunne lade være med at elske. Polokraven har kun været brugt en gang siden 90’erne – nemlig i 2010/11-sæsonen. For at fuldføre polo-looket har trøjen ligeledes en knap ved halsen, hvilket der senest var i 17/18-sæsonen.

Til venstre Steve Bruce iført udebanetrøjen fra 1991. Til højre Eric Cantona med den ikoniske opadvendte krave Imago

En tredje ting, der er særligt ved trøjen er logoet er sat ind i et skjold, hvilket kun er tredje gang siden Premier League startede i 1992. Sidst er der en detalje i Adidas-logoet, der er værd at bemærke. Her er der nemlig tilføjet en sort skygge, så det matcher de sorte striber på skulderne. Det er en trøje, der kan gå hen og blive en klassiker – særligt med de nye profiler, der er kommet til klubben i denne sæson.

Minder forbundet med trøjen

Det er naturligt at tænke på de nye profiler, der er kommet til i denne sæson som Christian Eriksen, Casemiro og Antony, når man lukker øjnene og tænker på trøjen. Men mit minde med trøjen skal faktisk findes i preseason i kampen mod Atletico Madrid, hvor Scott McTominay hylder Eric Cantona med en opadvendt krave. Gestussen delte i den grad vandene på Twitter og flere brugere var mere irriteret over McTominays hilsen til legenden ind selve præstationen på banen. Sidenhen har McTominay optrådt med kraven nedadvendt. Som ekstra krydderi til den historie kan det tilføjes, at Cristiano Ronaldo samme aften skrev på sin Instagram-profil ‘Søndag spiller kongen’ og dermed proklamerede, at han spillede mod Rayo Vallecano dagen efter kampen mod Atletico Madrid.

Ligeledes går tankerne tilbage til Stamford Bridge til d. 22. oktober, hvor Casemiro i overtiden udlignede til 1-1 med en jubelscene efterfølgende, som får hårene til at rejse sig.

 

 

 

Forrige artikel

Manchester Uniteds cheflæge stopper

Næste artikel

United vil ikke udbetale udbytte til investorer i 2023

ANNONCE