Butt glad for sin trænerrolle

Nicky Butt er glad for sin rolle som træner for u19-mandskabet, og er glad for den tillid David Moyes har vist ham.

Det sidste års tid har Nicky Butt været at finde på træningsbanen i United. Efter Butt stoppede sin aktive karriere har han fungeret som træner hos United, og han er i gang med at gøre sin træneruddannelse færdig.

Hidtil har Butt fingeret som hjælper hos Paul McGuinness og u18, samt hos Warren Joyce og reserverne, men fra denne sæson har Butt fået sit eget mandskab. Han står i spidsen for u19-holdet, der skal spille UEFA Youth League i denne sæson. En opgave Butt glæder sig til.

– Det er min første rigtige kamp, jeg var godt nok i spidsen for et hold nogle gange i sommers, og har arbejdet med Warren Joyce hos u21, men det her er min første kamp hvor jeg for alvor selv skal stå med ansvaret. Det er en god gruppe spillere, og en meget prestigefuld turnering, så jeg ser meget frem til dette.

– Jeg har været her i et års tid, og nyder det virkelig. Jeg får en masse erfaring, og det er dejligt at arbejde her i klubben, med folk jeg har kendt i mange år. Alt i alt er det en perfekt måde at lære om trænergerningen på, og selv om jeg ved der er lang vej endnu, så er jeg godt på vej, siger Butt i følge manutd.com.

Moyes viste tillid

Butt fortæller desuden, at han er glad for den tillid som den ny manager David Moyes har vist ham, ved at give Butt sit eget hold.

– Manageren kom hen til mig, og sagde han kendte til mit arbejde det sidste års tid, og at folk snakkede godt om dette. Det sætter jeg stor pris på. Han sagde, at han ville give mig mit eget hold, hvilket jeg tager som et kæmpe kompliment, også for de trænere der har hjulpet mig i gang, Warren og Paul, siger Nicky Butt.

Specielt de to herrer, Paul McGuinness og Warren Joyce, vil Butt fortsat læne sig op af. Specielt fordi u19-holdet udelukkende spiller europæiske kampe, og fordi Butt skal bruge spillere fra de to træneres respektive hold. Og så kender de bare spillerne bedre.

– Paul har kendt de fleste af gutterne fra de var 9-10 år gamle, så han ved meget om dem. Warren har i noget tid nu arbejdet med u21, så han kender strukturen og måden vi spiller på. Jeg har sat mig mellem dem og lærer af dem begge, men i sidste ende skal jeg finde min egen trænerstil, siger Butt.

Nicky Butss debut som u19-cheftræner kan følges på Eurosport, med kick-off klokken 17.00.

Forrige artikel

Brøndby jagter United-dansker

Næste artikel

Rygte: Ny belgier på vej

ANNONCE