Corona: UEFA sætter deadline for Premier League beslutning 25. maj

UEFA har i dag meldt ud til alle Europas fodboldassociationer at de skal have besluttet en plan for afvikling af ligaerne inden d. 25. maj.

D. 27. april fremgik det at Premier League har lanceret det såkaldte “Project Restart” – et forsøg på at få ligaen afviklet så hurtigt som muligt.

Planen er at begynde de resterende ligakampe den 8. juni og fuldende sæsonen inden starten af August – for at nå det inden de europæiske kvalifikationsturneringer på papiret vil gå igang (omend det endnu ikke er besluttet). 

Flere klubber – bl.a. Arsenal, Brighton og West Ham – åbnede i den forbindelse dørene for at spillere kan træne på deres respektive træningsanlæg hver for sig.

Premier League melder ud at de forventer at alle klubber kan være tilbage på træningsbanen den 18. maj.

Om planen kan lade sig gøre er uvist, da enhver form for større forsamling er underlagt sundhedsmyndighedernes godkendelse.

“Project Restart” er blevet kritiseret af flere stemmer i fodboldverdenen over de seneste par dage, hvor flere mener at det er et urealistisk forslag, heriblandt formanden for det hollandske fodboldforbund.

Nu melder UEFA ud at de kræver en handlingsplan fra alle 55 ligaer og fodboldassociationer i Europa senest den 25. maj.

Denne handlingsplan skal indeholde en dato for start og afslutning af enhver given liga, plus hvilket format ligaen skal spilles færdig i (play-off, liga etc.)

På baggrund af de indsendte handlingsplaner vil UEFA to dage senere (d. 27. maj) holde et konferencemøde hvor det skal diskuteres (og eventuelt afgøres) om ligaerne kan spilles færdig inden august, som ville tillade at den kommende sæson kan starte til normal tid.

UEFA’s præsident Aleksander Ceferin udtaler i forbindelse med udmeldingen at de under alle omstændigheder foretrækker en model hvor sæsonen spilles færdig, frem for at de annulleres, som det for nyligt er sket i Holland.

De har besluttet at ligaer kan få lov at annullere uden konsekvenser hvis regeringen i det gældende land befaler det, eller hvis det økonomiske tilbageslag bliver “et uoversigeligt problem”.

UEFA holder desuden døren åben for at ligaer der annulleres stadig kan få lov at deltage i næste sæsons europæiske turneringer – hvilket de tidligere har udtalt ikke ville komme på tale.

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Nicky Butt vil have flere verdensklasse-talenter til akademiet

Næste artikel

Transferjournalist: United er forelskede i Sancho

ANNONCE