Dato for afsløring af Jimmy Murphy-statue foran Old Trafford på plads

Det har længe været kendt, at Manchester United-legenden Jimmy Murphy skulle hædres med en skulptur foran Old Trafford. Nu er datoen for offentliggørelsen også meldt ud. Det finder sted onsdag d. 3. maj – præcis 65 år efter, at han førte klubben til FA Cup-finalen på Wembley.

Statuen af Jimmy Murphy foran Stretford End udenfor Old Trafford vises for første gang til offentligheden til et arrangement onsdag d. 3. maj. Arrangementet vil blive ledet af Alan Keegan, og både klubben og Muprhy-familien vil knytte ord til afsløringen af statuen.

Det skriver Manchester United på sin hjemmeside.

Det blev besluttet tilbage i maj 2021 at den tidligere træner i klubben og senere assistent for Sir Matt Busby skulle hædres med en skulptur. Initiativet kom fra en række fanorganisationer, hvor særligt The Manchester Munich Memorial Foundation har været hovedaktør.

Jimmy Murphy er særligt anerkendt for sin enorme rolle i klubbens genopbygning efter den tragiske flyulykke i München i 1958. Han var træner og senere assistent i klubben i perioden fra 1946-1971 og spillede en stor rolle i tilblivelsen af “The Busby Babes”.

Det er den skotske skulptør Alan Herriot, der har udformet skulpturen af Jimmy Murphy.

Den legendariske assistent kommer i fornemt selskab. I forvejen er der placeret statuer af Sir Matt Busby, Sir Alex Ferguson og the “United Trinity” bestående af Sir Bobby Charlton, George Best og Denis Law.

Forrige artikel

Fire spillere tilbage i træning

Næste artikel

Erik ten Hag bekræfter: Alle medrejsende spillere er kampklar

ANNONCE