Den engelske regering støtter op om genåbning i juni

Regeringen i England åbner døren op for en mulig genstart af Premier League i løbet af juni måned. Det er dermed nu op til fodboldmyndighederne at finde en løsning.

Premier League har været lukket ned siden den 9. marts, men nu er der så småt ved at være lys for enden af tunnellen i forhold til en genåbning af den engelske liga. Landets minister for kultur, medier og sport, Oliver Dowden har således udtalt, at man er åben over for at genstarte ligaen i juni måned. 

– Regeringen åbner nu døren op for, at professionel fodbold kan vende tilbage igen under sikre forhold til juni. Det bør inkludere, at man udbreder adgangen for fans til at kunne se kampene live på TV ,og at man sikrer, at pengene, som det vil generere, bliver brugt på at støtte den brede ‘fodboldfamilie’, udtaler ministeren, som nu mener, at det er op til Premier League og de ansvarlige fodboldinstanser at få strikket en løsning sammen. 

– Det er nu op til fodboldmyndighederne at blive enige og færdiggøre detaljerne i deres planer, og der er en samlet velvillighed til at opnå dette for fansene, for fodboldsamfundet og for nationen som helhed. Regeringen og vores medicinske eksperter vil fortsætte med tilbyde vejledning og støtte til spillet forud for nogen endegyldig besltuning, som vil sætte disse planer i søen. 

Der er endnu ikke blevet sat en konkret dato på en eventuel genåbning af ligaen og direkte adspurgt på et pressemøde, om den 12. juni kunne være en mulighed, svarede Englands vice-sundhedsdirektør, Jonathan Van-Tam på en noget ukonkret facon: 

– Den overordnede tilgang har været skridtvis, afmålt og langsom, og det er nøjagtigt den plan, som vi vil fortsætte med for al elietsport, ikke kun fodbold. Små, forsigtigt afmålte tiltag for at se, hvad der kan blive opnået på en sikker måde. 

– Vi bliver nødt til at se, hvordan det går, før det er tid til at gå videre eller overhovedet tænke på at gå videre hen imod en genåbning af professionelle fodboldkampe. Vi bliver nødt til at være langsomme. Vi bliver nødt til at være afmålte, lyder det fra Van-Tam. 

Udmeldingen gier dog anledning til en forsigtig optimisme i forhold til, at vi inden længe kan få Manchester United at se i aktion igen. 

 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Hvis Sancho glipper: United øjner Matondo i Schalke

Næste artikel

Holdet bag OT.dk: Aleksander Emé

ANNONCE