Det sagde Mourinho på sit første pressemøde

Jose Mourinho afholdte idag sit første pressemøde i et stuvende fuldt presselokale på Old Trafford. Han løftede blandt meget andet lidt af sløret for Uniteds transfer-taktik de kommende uger.

Jose Mourinho har netop afholdt sit første officielle pressemøde. Det foregik på Old Trafford, hvor han også betrådte græsset for at få taget de obligatoriske billeder af United-halstørklædet hævet over hovedet.

Vi har samlet et udpluk af det, Mourinho sagde på det godt 30 minutter lange pressemøde:

Om United

Jeg er ankommet til en klub, som er svær at beskrive. Jeg kan ikke lide ideen om, at dette skulle være et drømmejob. Det her er virkeligheden, og virkeligheden er, at dette er et job, alle vil have.

Om kommende indkøb

Vi har fire prioriteter, fire positioner, for at give en vis balance til truppen og et vist skub med hensyn til kvalitet, og med hensyn til de kvaliteter, som jeg har brug for og ønsker. Som I ved er det især dem med blik og vision for spillet. Jeg er en træner, der kan lide specialister mere end de mere multifunktionelle spillere. Jeg har en meget klar tilgang til spillet, så jeg har brug for specialister. Vi har udset os fire mål… Indtil vi har den fjerde arbejder vi stadig hårdt på det.

Hvor skal Rooney spille?

Der er mange svære opgaver, og en af dem er at finde en mand, der putter bolden i netmaskerne. Spillere forandrer sig som årene går. Deres kvaliteter og karakteristik. Det er normalt at en spiller på hans alder ændrer sig, men noget som aldrig vil, er den naturlige sult efter at score mål. Måske er han ikke angriber mere, eller en klassisk 9’er, men han vil aldrig være en 6’er, der spiller 50 meter fra målet. Han vil være en 9’er, en 10’er, en ‘9½’er’, men ikke en 6’er eller 8’er.

Om gode råd fra Sir Alex

Han (Sir Alex) sagde: ‘husk paraplyen!’. Igår regnede det på træningsanlægget, så det var et glimrende råd. Hans andet råd var at jeg skulle medbringe den vin, vi plejer at drikke sammen, for nu får vi mange lejligheder til at tilbringe tid sammen. Han er til EM, så jeg får ham ikke at se i denne uge, men når hans sommerferie er slut, får vi masser af tid sammen. Han er altid velkommen på mit kontor, og vi får masser af tid til at dele personlige ting.

Om Giggs’ afsked med United

Det job Ryan ville have, er det som klubben gav til mig. Det er ikke min skyld. Ryan ville være Manchester United-manager og klubben besluttede at vælge mig. Ryan vil være manager, ligesom det var tilfældet med mig i 2000, hvor jeg ville være manager. Der kommer et tidspunkt, hvor du skal træffe en beslutning, og det har Ryan gjort. Han kunne have været, hvad han ville i klubben, men han traf en beslutning, hvor du er nødt til at være modig.

Om Ungdomsspillere

jeg har rykket 49 ungdomsspillere fra akademier op på førstehold. Jeg kan give dig listen, hvis du vil have det. Der er to ting, der er vigtige her, fordi nogle gange er du nødt til rykke dem op, fordi du ikke kan gøre andet, eller har så mange skader. Så er du nødt til at hente dem op. Den anden faktor er, at hvis du har mindre vigtige kampe, så er det lettere at hente dem op. Min historik i forhold til skadede spillere er meget, meget lav. Så jeg gør det ikke fordi, jeg er nødt til det. Jeg gør det fordi jeg tror på dem.

Om rivaliseringen med Guardiola

I Spanien var det en duel mellem to klubber. I Italien var det tre. Men i Premier League giver det ingen mening overhovedet (at tale om rivalisering, red.). Hvis du fokuserer på ét hold eller én modstander, så vil de andre grine af dig, så det vil jeg ikke være en del af. Jeg er manager i Manchester United, og jeg har respekt for alle hold i Premier League.

SALGET ER STARTET! Vil du opleve Anthony Martial, Wayne Rooney og de andre stjerner? Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

The Guardian: Pogba til United – hvis Real trækker sig

Næste artikel

Mourinho: Vil vinde alt

Relaterede artikler
Total
0
Share