Er Herrera løsningen på Uniteds problemer?

Kampen mod Liverpool er starten på, hvad der for Herrera kan være, den ultimative test.

– Ander kom på banen i anden halvleg. Han hjalp os til at genvinde bolden hurtigt, presse højere, genvinde bolden højere på banen, og skabte en række angreb. Hans attitude var fænomenal.

Sådan udtalte José Mourinho om Ander Herrera efter, at han kom på banen i anden halvleg i 2-1 nederlaget til Manchester City.

Det har ellers været en svær tid for Herrera efter, at han kom til klubben i 2014. Han har kun spillet sporadisk, og har haft svært ved at bide sig fast i startopstillingen. I hans første to sæsoner startede han kun 36 ud af i alt 76 Premier League kampe.

Den tidligere Athletic Bilbao midtbanespiller startede ellers inde i Uniteds første Premier League kamp mod Bournemouth, men blev hurtigt vraget til fordel for Marouane Fellaini og nyindkøbte Paul Pogba.

Den nuværende spanske landsholdsspiller blev da også overset til at starte med, men efter at Fellaini er tilbage på bænken efter en række dårlige resultater ligner det, at Herrera har vundet Mourinhos tillid.

Det er formentlig heller ikke noget tilfælde, at Pogbas bedste præstationer har været med Herrera ved sin side – eller at United i de sidste to kampe har skabt flere store chancer, end de har gjort tilsammen i de fem tidligere opgør.

Nick White, kommentator hos Sky Sports

– Selvom det ikke altid er Herrera, der laver den sidste aflevering, så skaber hans dynamik fart i Uniteds angreb. Valget af Juan Mata over Wayne Rooney har også hjulpet på dette.

– Men Herreras vigtighed blev tydeliggjort ved hans manglende tilstedeværelse i holdopstillingen mod Zorya Luthansk, hvor United kun havde to skud på mål i deres 1-0 sejr på Old Trafford, udtaler kommentator Nick White til Sky Sports.

– United savnede hans hurtige og præcise fordeling af boldene. Fellaini bringer fysik og styrke, men evner ikke at generobre bolden ligeså hurtigt som Herrera eller yde det samme stykke arbejde uden bold. I Premier League har Herrera haft 49 sprinter i de kampe, hvor han er startet inde. Fellaini har kun haft 37.

– Paul er en meget stærk og meget fysisk spiller, der kan skyde med begge ben. Han kan drible, forsvare – han kan det hele. Jeg kan blive tilbage, stjæle bolden, holde positionen, og på den måde skabe angreb, udtaler Herrera, der med sit defensive arbejde, har givet Pogba større frihed i offensiven.

I kampene mod Leicester og Stoke opsnappede Herrera flere bolden end nogen af hans holdkammerater. Hans måde at forsvare og fordele boldene på har gjort spillet mellem forsvar og angreb mere flydende.

Pogba har ligeledes haft flere chancer og skud på mål i sine sidste to Premier League kampe med Herrera end de foregående fire med Fellaini.

Sky Sports ekspert Gary Neville

Herrera og Pogba vil dog stadig blive testet, og mangler meget for at vinde Mourinhos tillid som Manchester Uniteds fremtidige midtbanepar.

– United møder i tre ud af deres næste seks kampe Chelsea, Liverpool og City. De mangler stadig at opbygge tillid til Mourinho og til publikum. De skal vise, at de er gode nok til at spille i disse store opgør.

– Kan de levere i de store kampe mod bedre modstandere? Dette vil blive den ultimative test, spår den tidligere Manchester United spiller Gary Neville.

Det hele starter mandag aften, når Liverpool tager imod Manchester United på Anfield. Jürgen Klopps hold har skabt flere chancer og scoret flere mål end noget andet hold i Premier League denne sæson.

Spillere som Roberto Firmino, Sadio Mané, Adam Lallana og Phillippe Coutinho vil teste Herrera som aldrig før.

Dette kan være den store chance som Ander Herrera har ventet på.

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

- Selvfølgelig er jeg skuffet

Næste artikel

Henderson roser Rooney

ANNONCE