Finansielt fair play skal straffe City og Chelsea

Manchester United vil have Premier League-klubberne til at styre økonomien inden for rimelighedens grænser. Torsdag diskuterer de 20 klubber fremtiden.

I fremtiden kan klubberne i Premier League blive tvunget til at fremvise positive regnskaber. Underskud på balancen kan komme til at resultere i sanktioner mod klubber med dårlig økonomi.

I hvert fald hvis det står til Manchester United. Klubben fremlagde tidligere på sommeren forslaget, som torsdag bliver diskuteret af de 20 klubber i Premier League.

City og Chelsea står for skud
I 2011 offentliggjorde Manchester City et tab på 197 millioner pund – eller mere end 1,8 milliarder kroner. Samtidig meldte Chelsea et tab på 68 millioner pund – 640 millioner kroner. Manchester United kunne, på trods af den enorme gæld, Glazer-familien har sat klubben i, præsentere et overskud på 12 millioner pund, 112 millioner kroner.

Forslaget læner sig op ad ‘Financial Fair Play’-reglerne, som træder i kraft fra næste sæson, og som kommer til at gælde i UEFA’s turneringer, Champions League og Europa League.

Og det kan altså få alvorlige konsekvenser for klubber som Chelsea og Manchester City, som i øjeblikket kører rundt med røde tal på bundlinjen.

Klubber bakker op
I Wigan er formand Dave Whelan stor tilhænger af forslaget. Også selvom ‘Latics’ sidste år præsenterede et underskud på 7,2 millioner pund.

– Jeg mener, der bør være kontrol af klubbernes forbrug, siger Whelan ifølge Manchester Evening News.

– Nogle klubber bruger væsentligt mere, end de har råd til, og så kommer de i problemer. Bare se på Portsmouth.

– Premier League er så stort og magtfuldt, og der er virkelig mange penge på spil og i omløb, som klubberne jager. Noget må gøres, erkender Whelan.

En nødvendighed
Manchester Uniteds direktør, David Gill, som også er en af hovedmændene bag UEFA’s Fair Play-reglement, mener, at alene det, at klubberne nu mødes for at drøfte fremtiden, er et stort fremskridt. Men han erkender samtidig, at der ikke kommer til at ske noget konkret endnu.

– Mange klubber vil være glade for at introducere et financielt fair play-system i Premier League nu, og nogle klubber vil ikke, men det er en debat, vi er nødt til at tage, siger han,

– Og det sker nu.

Forrige artikel

Se alle kongens mål

Næste artikel

Transfervindue smækket i: Zenit gav op

ANNONCE