Gill: Vi har råd til forstærkninger

Der er penge til at hente forstærkninger til truppen, lyder det fra David Gill, der endnu engang forsvarer Glazer-familien.

Manchester United skal forblive i toppen af engelsk fodbold, før det kan betale sig at investere i den kritiserede aktie – og det er klubben selv klar over.

Sådan lyder det fra Uniteds adm. direktør, David Gill, der slår fast, at der er råd til forstærkninger.

– Vi og ejerne er klar over, at det er af afgørende betydning, hvordan vi klarer os på banen. Derfor vil vi også sørge for, at der også fremover er penge til at investere i truppen, siger Gill ifølge Daily Post.

– Gældens størrelse, siden vi blev overtaget, har ikke påvirket holdets præstationer, fortsætter Gill og henviser til, at United siden 2005 bl.a. har vundet fire engelske mesterskaber og været i tre Champions League-finaler.

Tvivl om vækstpotentiale

Flere analytikere har advaret mod at investere i United-aktien, da man hverken får medinflydelse eller udbetalt dividende som investor.

Aktien er desuden blevet kritiseret for at være prissat for højt. Aktien blev fredag handlet for 14 dollar, selvom United i børsprospektet havde forventet en minimumspris på 16 dollar stykket.

Derudover peger flere eksperter på, at Uniteds fremtidige vækspotentiale er begrænset.

– Når en virksomhed har en pris, der er så høj ift. indtjeningen, vil man forvente, at der på sigt kan ske en dramatisk vending i indtægten, som vi kender det fra en it-virksomhed. Manchester United har bare ikke den slags muligheder for at øge forretningen. Det ville f.eks. kræve, at de kunne spille i flere ligaer, sagde Sverrir Sverisson, aktieanalytiker i Saxo Bank, onsdag til Dagbladet Børsen.

Lars Møgeltoft Skougaard, chefrådgiver i Nordea, fremhævede i samme artikel, at udviklingen i klubbens omsætnings- og indtjeningsvækst har været minimal de seneste par år.

United afviser kritik

Ifølge David Gill taler meget dog for, at United kan komme til at tjene endnu flere penge fremover.

– Vi er tilfredse med vores kapitalstruktur, ligesom vi tror på et fremtidigt vækstpotentiale. Bare se på den syv-årige sponsorkontrakt, vi har skrevet med Chevrolet, der er dobbelt så stor som vores nuværende aftale. Vi har en masse gode og spændende muligheder for at forbedre vores cash flow fremadrettet,” siger David Gill. 

Forrige artikel

Bolt: Jeg vil hjælpe United

Næste artikel

Mancini: RvP perfekt til United

ANNONCE