Her er Uniteds topspillere

Flere spillere har udmærket sig i denne sæson, men hvem er det helt præcist der har performet bedst på de afgørende mål, afleveringer og tacklinger?

Louis van Gaal har for alvor fået gang i Manchester Uniteds spillere efter en skuffende sæsonstart. Klubben har med den senest form bidt sig fast i topstriden i Premier League og forhåbentlig lagt sidste sæsons skuffelse bag sig.

Men hvad skyldes den pludseligt indblanding i topstriden? Hvis man kigger på statistikken, så performer Manchester United sådan set godt på de fleste parametre:

Oplev Rasmus Højlund, Christian Eriksen og De røde Djævle på Old Trafford Få de bedste tips i OldTrafford.dk rejseguide

Wayne Rooney er den spiller, der har scoret flest mål. I alt 12 mål har den engelske angriber scoret for Manchester United i sine 27 kampe i Premier League denne sæson.

13 af de 55 Premier League-mål United har scoret i denne sæson er kommet fra dødbolde. Samme antal som Manchester City forøvrigt. Arsenal ligger i front med 20 mål på dødbolde. 

Selvom det er blevet til 55 mål, så kniber det dog for Manchester United at nå til chancer. Holdet er kun det 8. hold med flest skud på mål. 441 chancer er det blevet til, hvilket er et godt stykke under Manchester City, der leder med 556 skud. 

Se Manchester Uniteds kampe på Viaplay

Bliv klar til kampene Læs mere og bestil Viaplay her (reklamelink)

Manden bag flest målgivende afleveringer ved de fleste nok allerede også efter at det florerede på sociale medier hen over påsken. Angel di Maria har, trods sit formdyk, stået for 12 målgivende afleveringer. Han er desuden også spilleren med flest chanceskabende afleveringer. I alt 47 chancer har argentineren været med til at skabe.

Den gennemsnitslige aflevering ligger på 19 meter, hvilket er på samme niveau som Chelsea

Flest tacklinger står Antonio Valencia for. Kantspilleren har stået for 59 tacklinger, hvoraf 53% har været succesfulde ifølge Opta.

Uniteds defensiv er til gengæld ikke den sikreste. Ifølge Squawka har Manchester Uniteds forsvar begået 27 fejl i løbet af sæsonen, hvilket gør dem til det hold med andenflest forsvarsfejl. Heldigvis, så er det dog kun 3 af disse som har ført til mål, hvilket man nok kan takke David de Gea for. 

På det seneste har Louis van Gaal især fået ros for at Manchester United nu igen holder meget på bolden, men hvis man kigger på statistikken over hele sæsonen, så har United været i boldbesiddelse 57% af tiden. Samme niveau som Manchester City forøvrigt også ligger på. Både Arsenal (54%), Liverpool (52%) og Chelsea (53%) har været i mindre boldbesiddelse. 

Han fik tidligere på sæsonen kritik for at Manchester United nu kun spillede med lange bolde. Men hvis man ser på statistikken, så ser det anerledes ud. Den gennemsnitslige aflevering ligger på 19 meter, hvilket er på samme niveau som Chelsea. Klubber der har spillet med gennemsnitsligt kortere afleveringer tæller kun Manchester City (17), Arsenal (17) og Tottenham (18).

Afleveringsmæssigt, så ligger United desuden også i toppen af de hold med største træfsikkerhed på deres afleveringer. Sammen med Manchester City, så ender 86% af Uniteds afleveringer hos en medspiller.

 

Forrige artikel

Van Persie træner med truppen igen

Næste artikel

Sam Allardyce drømmer om managersædet i United

ANNONCE