Holdet bag OT.dk: Simon Holst Jensen

OldTrafford.dk rundede for nyligt 30.000 skrevne artikler. Det har vi tænkt os at markere med en ny artikelserie, hvor vi præsenterer det nuværende hold bag Danmarks største Manchester United-side, der siden 2003 har leveret daglig dækning af vores alles yndlingsklub. Hen over de næste par uger vil du derfor kunne læse, hvad der er af arbejdsopgaver som frivillig på OldTrafford.dk, og du vil kunne lære hvert enkelt ansigt bag det passionerede crew bedre at kende.

Navn: Simon Holst Jensen
Alder: 28 år
Bosat: I Horsens
Beskæftigelse: Uddannet journalist og skal til at skrive speciale på kandidat i Europastudier
Rolle hos OT.dk: Skribent
Har været hos OT.dk: Siden september 2017
Twitter: 

Hvorfor skriver du for OT.dk?
Det er der flere årsager til. Da jeg startede var det dels, for at jeg kunne vedligeholde min artikelskrivning, og dels fordi jeg så det som en mulighed for at føle mig lidt tættere på klubben uden egentlig at være det. I dag er det lige så meget på grund af det redaktionelle fællesskab, som indimellem udmunder i en fremragende crewdag.

Bedste oplevelse med OT.dk
Crewdagene har været helt i top og nogle fantastiske dage (og nætter). Derudover kan jeg nævne mit bidrag til jubilæumsmagasinet, som bestod i et interview med sitets orakel, Arne Madsen, i hans hjem. Det var både et sjovt interview at lave, men det var også en sjov artikel at skrive, fordi Arne havde så mange sjove anekdoter og finurligheder, at historien ikke kunne undgå at blive interessant.

Hvornår og hvordan blev du United-fan?
Jeg har sådan set aldrig haft et valg. Min far meldte mig ind i supporterklubben allerede som spæd, og igennem min barndom er det United-trøjer med Beckham på ryggen, jeg husker bedst. Det var også min far, der tog mig med til min første kamp med klubben, da den besøgte Aarhus Stadion til en opvisningskamp i 2002. Dengang brugte jeg meget tid på at fylde notesbøger med resultater og målscorere fra holdets kampe. Jeg kan ikke sige nøjagtigt, hvornår jeg blev fan, men det er tilbage i mine helt unge dage i 90’erne.   

Hvad er din bedste oplevelse med United?
Min bedste oplevelse er min første tur på Old Trafford, da United i 2013 mødte Real Madrid i ottendedelsfinalen i Champions League. Vi tabte kampen – blandt andet på baggrund af et rødt kort til Nani, som, jeg stadig vil fastholde, var forkert – men stemningen var bare helt elektrisk den aften, som var Ronaldos første tilbage på Old Trafford, Mourinho var der, det blev Sir Alex’ sidste Champions League-kamp. Der var bare så mange historier i den kamp, og det kunne man ikke undgå at mærke på tribunen.

Hvad er din værste oplevelse med United?
Det er sjovt. Det spørgsmål har jeg faktisk svært ved at svare på. Det er, som om hjernen fortrænger den slags, men det, der alligevel springer frem for mig, må være Moyes-sæsonen. Jeg er ikke engang sikker på, at det har været den værste sæson, siden Sir Alex’ stop, men det var bare så dybt et fald. Fra at være mestre med relativt langt til forfølgerne til at slutte som nummer syv. Det var altså otte point bag Everton! Resultaterne var en ting, men David Moyes forsøgte også at få klubben til at fremstå mindre, end den er, og jeg husker især en episode, hvor han kaldte Liverpool favoritter på Old Trafford. Symptomatisk nok fik han ret, og vi tabte 0-3.

Hvem er din yndlingsspiller i United gennem tiden?
David Beckham i min barndom uden tvivl. Han havde (og har) så meget karisma og kunne ene mand løfte interessen for ikke bare holdet men vel nærmest hele sporten. En rigtig superstjerne på godt og ondt. Senere forelskede jeg mig i Wayne Rooney, mest af alt på grund af hans evindelige arbejdsiver, men selvfølgelig også for hans mange mål og måske også for hans legendariske tweets. 

Hvem er din yndlingsspiller på det nuværende hold?
Jeg ved, at jeg bliver fyret, hvis jeg ikke nævner Scott McSauce, den mest nede-på-jorden superhelt i verden. Men derudover må jeg også nævne Marcus Rashford. Alene det, at han er en local lad, der er brudt igennem på førsteholdet, kan noget for mig. Men Rashford har bare fortsat sin udvikling og regnes i dag blandt ligaens bedste angribere. Det er da smukt. 

Hvor og hvordan følger du primært United, når de spiller?
Jeg ser typisk kampene hjemmefra, men jeg kan også finde på at tage på Tir Na Nog i Aarhus, hvis det er en af de større opgør. 

Hvordan får du stillet din United-sult her under Corona-tiden?
Jeg har faktisk udnyttet fodboldpausen til også at tage en mental pause og ikke tænke så meget på det. Men jeg kan også mærke, at jeg glæder mig til at komme i gang igen, og Premier League (og Boris Johnson) må meget gerne finde en dato snart, så vi har noget konkret at se frem imod. 

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Officielt: United-spillerne må igen tackle hinanden

Næste artikel

Premier League: Yderligere fire personer testet positiv

ANNONCE