Hvordan ser Oldtrafford.dk på Uniteds transfervindue?

En håndfuld af vores skribenter har sat lidt ord på, hvordan de ser Uniteds transfervindue. Et par stykker kommer i dag, og så følger der flere i morgen.

Meget er blevet sagt og skrevt om Ed Woodward og resten af United-ledelsens ageren på denne sommer og efterårs lange transfervindue, der lukkede mandag aften ved midnat.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Men hvad synes skribenterne her på Oldtrafford.dk egentlig om de transfers, der we kommer ind, og hvordan stiller det Ole Gunnar Solskjærog mandskabet for resten af sæsonen. Det fik de et døgns tid til at tænke over og sætte ord på, og her kommer nogle af svarene.

Spørgsmålene var som følger:
Hvilken karakter vil du sætte på vinduet?
Begrundelse for denne?
Hvilken af de nye spillere glæder du dig mest til at se – hvorfor/og hvis ingen hvorfor ikke?
Hvordan er fornemmelsen i din mave for resten af sæsonen med transfervindue og sæsonstart in mente.

 

Selver Elezovic:

Karakter: 4
Den lave karakter gives, da United ikke formår at styrke sig på tre af de positioner, hvor der mangler allermest kvalitet og bredde – nemlig på højrekanten, den defensive midtbane og i midterforsvaret.
Jeg tør godt sige, at man sidder tilbage med følelsen af at være blevet snydt som fan, når vi ikke henter Jadon Sancho, som mange, inklusiv mig selv, havde forventet at se som United-spiller, inden transfervinduet lukkede.

Og så vil jeg da heller ikke lægge skjul på, at jeg er virkelig ærgerlig over, at vi ikke henter Thomas Partey i Atlético Madrid, der nu er skiftet til Arsenal. For en pris på cirka 375 millioner kroner ville han have været en sublim signing til den defensive midtbane, hvor jeg ikke ser Nemanja Matić holde en hel sæson.

Det er dog rigtig positivt, at der omsider bliver hentet konkurrence ind til Luke Shaw på venstrebacken samt en kvalitetsangriber som backup til Anthony Martial.
Et andet minus ved det netop overståede transfervindue er, at vi ikke kommer af med løntunge spillere som Phil Jones, Marcos Rojo og Sergio Romero, der nu må anses for at være tredjevalg i klubben efter De Gea og Henderson.

Er der en af de nye spillere, du glæder dig til at se – hvorfor/evt. hvorfor ikke?

På trods af, at det er de to mest ukendte navn af de fem, vi har hentet, så glæder jeg mig til at se, hvad Amad Diallo og Facundo Pellistri har at byde på, når de får chancen på førsteholdet.

Vi ved jo, hvad en spiller som Cavani kan bidrage med, men vi ved endnu ikke, hvad vi kan forvente af de to 18-årige offensivspillere. Derfor glæder jeg mig allermest til at se dem i aktion, når de på et tidspunkt får chancen.

Edinson Cavani

LÆS OGSÅ SELVERS BLOG OM INDKØBET AF EDINSON CAVANI

Hvordan er følelsen i din krop for resten af sæsonen med transfervinduet og sæsonstarten i mente?

Eftersom vi ikke fik styrket de tre førnævnte positioner, så føler jeg mig ikke lige så optimistisk, som da vi sikrede os tredjepladsen i ligaen tilbage i juli.
Jeg synes, at flere af vores konkurrenter i toppen af tabellen har forstærket sig bedre, end vi har. Derfor tror jeg, at vores kamp ligger i at komme i Champions League igen til næste sæson.

 

Niels O. Thinesen

Karakter: 6
Jeg kan sgu ikke svinge mig op på meget mere end et graciøst 6-tal.

Der er alt for meget panikindkøb over størstedelen af handlerne. Fans, medier ja selv spillerne selv har skreget på flere forstærkninger, nye spillere og tilføjelser til en tyndslidt trup. Det har vi så endelig fået og halleluja for det. Hvornår har Manchester United sidst hentet fire spillere på én transferdag? Hvornår har Manchester United sidst hentet fem spillere i ét vindue?

Det første har jeg ikke kunne nå at researche mig frem til (Arne Madsen har det sikkert liggende et sted), men til sidstnævnte kan svaret findes tilbage til vinduet før 15/16-sæsonen, hvor vi blandt andet hentede en back, en ung, spændende kantspiller, en offensiv midtbanemand, der skulle tilføre lidt finesse og finurligheder, et verdensklassenavn, som nok var på vej mod slutningen af karrieren og havde været ramt af lidt for mange skader i tiden op til skiftet, og en målmand, som var udset til måske at kunne vippe David de Gea af pinden. Lyder det bekendt? For selv om navnene Darmian, Martial, Depay, Schweinsteiger og Romero var fine navne og hæderlige handler på papiret, så er det ærligt talt kun den ene, der fik sig et gennembrud, og det har saftsusme også været meget op og ned med vores £50 million-boy fra Monaco.

Men hvorfor har jeg så så travlt med at sammenligne med lige netop det vindue? Allerede dengang var modstanden mod Ed Woodward stor, og det endte også med at blive endnu et skidt vindue set i bagklogskaben blændende lys. Lige netop det kan også ende med at gøre sig gældende for denne tur i transferkarussellen.

Overordnet set har vi i denne omgang brugt transfervinduet på at forstærke forsvaret på venstrebackpladsen, midtbane både centralt og på begge kanter samt i angrebet, og udefra set var det nok mange Manchester United fans’ våde drømme. Men set på spillerne og kvaliteterne af disse, så er det bare ikke helt godt nok. 

For andet vindue i træk henter vi en angriber på den ”forkerte” side af 30 år, og hvis form og formåen stadig kan betragtes som tvivlsom. Dertil en spiller til hver af kanterne, hvoraf den ene først ankommer efter årsskiftet og den anden er en 18-årige sydamerikaner, som har haft en rolle i seks scoringer i sine 37 kampe for Peñarol i hjemlandet. Flot, men ikke noget, der får min Guinness-prægede-pis i kog! Sidstnævnte spiller skal i øvrigt kæmpe med en blot 19-årige, lattergassniffende englænder om minutterne på højrekanten. Heldigvis har vi så forstærket os med en alsidig, hollandsk dåseåbner, som kan bruges på nærmest samtlige positioner.

Sidst men ikke mindst er jeg ærgerlig over, at vi ikke fik ryddet mere ud i vores eksisterende, overfyldte geledder. Hvorfor er Marcus Rojo stadig tilknyttet klubben? Hvorfor er Jesse Lingard og hvad med Phil Jones? Hvad er planen med den trio? Ole Gunnar Solskjær har ikke tidligere været bange for at smide folk på porten, hvis de ikke bidrog med noget.

Alt i alt havde jeg mandag morgen en fornemmelse af, at klubben, læs ledelsen, følte sig forpligtet til at hente minimum et par nye spillere, hvilket i sig selv er fuldstændigt forrykt at tænke på. Det bygger jeg på, at Don Ed var tvunget til at gøre noget, og for en mand, der arbejder mere i sine følelsers vold, end hvad godt er, så var det enten en masse forstærkninger eller en fyring. Det sidste ville få pilen til at pege for meget på ham, at han havde truffet en forkert beslutning med at fastansætte og holde fast i Solskjær, så i stedet gik han transfer-amok.

At vi så samtidig ender med andet- eller måske tredjevalget på både højrekanten og venstrebacken, det siger ligesom det hele.

Jeg er bange for, at vi kun ser én maksimum to af de nye spillere være i klubben om fem år. Den ene kan endda allerede være væk til næste sommer, og det er endda det største navn, vi har hentet denne sommer.

Er der en af de nye spillere, du glæder dig til at se – hvorfor/evt. hvorfor ikke?
Jeg glæder mig allermest til, at vi fans forhåbentlig tager fejl, når vi frygter en gentagelse af Falcao-fadæsen. Edison Cavani burde have alle facetter til at blive en afgørende faktor i en offensiv, som har skreget efter nyt og ikke mindst mere blod.  

Personligt er jeg vild med tilføjelsen af en verdensklasse angriber, som ikke alene er et monster i feltet men også virker som et godt stykke redskab i en i forvejen lidt halvtom værktøjskasse. Men jeg havde bare gerne set, at uruguayaneren var ankommet til klubben for tre eller endnu bedre fire år siden.

Men alt det er selvfølgelig glemt, når El Matador spænder bue, banker bolden i nettet og gør sig selv til matchwinder med en scoring i tillægstiden imod de unævnelige.

Hvordan er følelsen i din krop for resten af sæsonen med transfervinduet og sæsonstarten i mente?
Præcis ligesom den var, da vi startede sæsonen. Det hele ligner noget mismask, og godt nok har vi fået nogle tiltrængte forstærkninger ind, som kan afløse vores allerede udkørte profiler og bidrage med mindst det samme niveau, som vi viste i slutningen af sidste Premier League-sæson (jeg vælger bevist at se bort fra sæsonafslutningen, da oplevelsen i Tyskland var elendig).

Men kvaliteten ved tilføjelserne er stadig tvivlsomme og når selvsamme profiler nu også er begyndt at kegle rundt, skejle ud og endda angiveligt skændes internt, så ser jeg stadig ikke synderligt optimistisk på indeværende sæson, hvor hovedmålet må være endnu en kvalifikation til Champions League. Det må kunne give os mulighed for at hente endnu en aldrende angriber, et par ukendte talenter og en spændende spiller, som vi ikke giver nok spilletid.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Ny kvartet med i CL-trup

Næste artikel

Rashford bliver hædret med MBE

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share