I fjendens lejr: Brügge-fans klar på ”You’ll Never Walk Alone”

Som optakt til Europa League 16-delsfinalerne har OldTrafford.dk talt med en livslang Club Brügge-fan. Han påstår, at belgierne aldrig har været bedre, og at de regner med at slå United ud.

Vi har interviewet 25-årige Elias Hoffmann, som er die hard Club Brügge-supporter. Han har holdt med klubben hele livet, har været sæsonkortholder i de seneste fem år og rejser til de fleste udebanekampe.

– Hvad bør Uniteds fans vide om det her Brügge-hold, som de skal møde i Europa League? 

– De skal være klar over, at vi er i gang med at smadre den belgiske liga. Vi er ved at udvikle os til Belgiens Bayern München eller Juventus. Vores ærkerivaler Anderlecht hev Vincent Kompany hjem som spillende træner, og det er en katastrofe. De ligger nummer 8, og vi elsker det. Der er ingen hold, som når os til sokkeholderne, og vi har aldrig været bedre. Og så kan Uniteds fans også godt forberede sig på, at vi synger ”You’ll Never Walk Alone” før alle vores kampe. Vi var det tredje hold i verden, som begyndte på det – efter Liverpool og Celtic. Det er en stor del af vores identitet og historie. Og torsdag aften Brügge har vi tænkt os at synge den ekstra højt, fordi vi ved, at det pisser jer af. På sociale medier opfordrer folk til, at ”You’ll Never Walk Alone” bare skal blæses ud.  

– Nu foregår fodboldkampen jo heldigvis på banen. Hvilken Brügge-spiller kommer til at gøre ondt på United? 

– Helt klart Hans Vanaken. Han spiller for det belgiske landshold og er blevet kåret til ligaens bedste spiller to år i streg. Han er en mand af karat; en ægte klublegende. Der har været interesse fra udlandet, men han har takket nej: ”Hvorfor skulle jeg skifte, når jeg er kongen her,” har han selv sagt. Han scorer mål, han er god i hovedspillet, og han er umulig at tage bolden fra. 

– Hvad forventer I af kampene mod United? 

– Det er nok svært for jer at tro på, men i Belgien hersker der virkelig en opfattelse af, at hvis Brügge nogensinde skal slå United, så er det nu. Både medierne, fansene og spillerne har kørt en stemning op omkring, at det godt kan lade sig gøre. Fordi vi spillede uafgjort med Real Madrid i Champions League, fordi vi er så uovervindelige i ligaen, og fordi United ikke er så skræmmende i øjeblikket. Og I kan vide jer sikre på, at I den her slags kampe, så giver Brügge-spillerne sig 200 procent. Hele verden kigger med, og de spiller også for en transfer til udlandet. Der kommer til at være fuld knald på, og vi tror på, at vi leverer overraskelsen. 

– Sidst United og Brügge mødtes, i Champions League-kvalifikationen i 2015, vandt vi sammenlagt med 7-1. I England fik vi en 3-1-sejr, og i Belgien tævede vi jer 4-0. Hvorfor skulle resultatet blive så anderledes denne her gang? 

– På grund af den måde som det belgiske fodboldsystem er skruet sammen på, var det slet ikke et rigtigt Brügge-hold, I spillede imod i 2015. Vi mødtes i august, og i Belgien behøver du slet ikke have dit hold klar på den tid af året. Vi har en play-off-turnering i slutningen af foråret som gør, at lige netop nu her i februar – hvor vi bygger op til ligaens finaler – er vi på toppen af formkurve. Og så har Brügge, hånden på hjertet, aldrig været bedre, end vi er nu. 

– Hvor højt rangerer i Europa League i forhold til den hjemlige liga?

– For os er ”The Double” det største – altså ligaen og den hjemlige pokalturnering. På grund af vores struktur med play-off-kampe er det svært både at gøre sig gældende i Europa og Belgien på samme tid. I 2015 nåede vi kvartfinalerne i Europa League, og det kostede os mesterskabet, fordi vi pludselig spillede fem kampe på 12 dage i slutningen af sæsonen. Derfor er der ingen, som forventer, at noget belgisk hold kommer så langt i Europa – heller ikke os fans, for mesterskabet er altid førsteprioritet. Men det er ikke godt nyt for Manchester United. Det betyder nemlig bare, at de her 16-delsfinaler nærmest er vores ”finaler” i Europa League. 

– Hvilket ry og omdømme har Manchester United generelt i Belgien? 

– I er kæmpestore. De fleste kan jo godt se, at United ikke er, som United plejede at være. Men rent kommercielt er I stadig en af de største klubber i Belgien med en stor fanbase. Og Brügge-fans gisper stadig, at de skal til ”Theatre of Dreams”, når United ryger op af bowlen i lodtrækningen. 

– Forholdet mellem belgiske Romelu Lukaku og Uniteds fans blev en smule bittert, da angriberen pressede et skifte til Inter igennem i sommer. Hvordan ser belgierne generelt den sag? 

– Der er mange, som er lykkelige for, at han forlod jer. Vi elsker Lukaku, for han er Belgiens bedste angriber, og måden som han blev behandlet på i England var skamfuld. Han fik ikke den respekt, som han fortjente. ”Første berøring”, ”første berøring”, ”første berøring”. Det var det eneste, som folk gad at snakke om, og se, hvad han gør i Inter nu. Han er en af verdens bedste angribere. 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Optakt: Club Brügge i Europa League

Næste artikel

Greenwood og McTominay er ikke med i Brügge

ANNONCE