Manchester United forventer rekordomsætning

Flere flotte økonomiske milepæle i denne sæson er i dag meldt ud, mens de kommende dage kan blive meget afgørende for klubbens fremtid.

I dag er resultatet for tredje regnskabskvartal, der går fra 1. januar til 31. marts, tikket ind. Kvartalsregnskabet viste en fremgang i omsætningen på 11%.

Det har fået Manchester United til at meddele på sin hjemmeside for investorer, at man i indeværende regnskabsår forventer en rekordomsætning på mellem 630 og 640 mio. britiske pund, svarende til mellem 5,45 og 5,53 mia. kr.

Årsagen til den forventede stigning hænger sammen med det øgede antal kampe og dermed øgede kampdagsindtægter. Dertil  opnåede man en tredjeplads i ligaen, vandt Lige Cup’en og var finalist i FA Cup’en.

Klubben fortæller videre, at man har solgt 2,4 millioner billetter i den netop afsluttede sæson, hvilket overgår den tidligere rekord for billetsalg fra 2016/17-søsonen. Dertil fortæller klubben, at man har 360.000 globale medlemmer, hvilket gør klubbens medlemsprogram til det mest indbringende i sportsverdenen.

Eneste tilbagegang er på tv-pengene, da man i forrige sæson deltog i Champions League, hvilket er væsentlig mere indbringende end denne sæsons deltagelse i Europa League.

Klubben har et langsigtede lån på efter skift i valutakurserne i løbet af de sidste 12 måneder en gæld på 521,5 mio. britiske pund, hvilket svarer til cirka 4,5 mia. kr. 

Spændende dage

Onsdag afholdes der generalforsamling for aktionærer og på fredag afslutter man indeværende regnskabsår, skriver Manchester Evening News. Avisen skriver, at de vigtige dage i denne uge er årsagen til, at der har været stille omkring et salg af klubben, da det virker usandsynligt, at der sker noget før regnskabsåret er afsluttet. Af samme årsag melder Manchester Evening News, at der endnu ikke er lavet aftaler om eksklusive forhandlinger endnu, selvom der har været rygter om dette tidligere på måneden.

Samtidig mener avisen at vide, at man i år har et meget stramt transferbudget som følge af reglerne omkring “financial fairplay”

Forrige artikel

Hård bas og hurtigt flow møder hårde tacklinger og hurtige ben: Tobias har lavet et rapnummer til ære for Wan-Bissaka

Næste artikel

Fabrizio Romano: Mount på dagsordenen i møde mellem Chelsea og Manchester United

ANNONCE