Masser af underholdning på Old Trafford i 5-2 sejr

United var store favoritter til dagens kamp og endte også med at vinde komfortabelt. Men det var ikke uden problemer undervejs hvor særligt defensiven så usikker ud til tider. Offensivt var det igen en kamp med flotte måll fra United.

Dagens kamp mod Bournemouth var spået til at skulle en sikker sejr til Manchester United. I sidste ende endte det med en sejr på tre mål, men det var ikke uden slinger i valsen til tider undervejs.

United var langsomme til at komme ud af starthullerne.

Bournemouth startede kampen bedst og udnyttede i de første 15 minutter flere sløsede fejl i Uniteds pasningsspil. Særligt Harry Maguire var uskarp helt fra kampens begyndelse.

Alligevel tilfaldt kampens første store chance til Manchester United. Marcus Rashford fandt Bruno Fernandes i dybden ned gennem midten med en fremragende lang aflevering. Bolden hoppede foran Fernandes der kun kunne forsøge at lobbe den over den fremadstormende Aaron Ramsdale, men hans forsøg blev en anelse for hårdt og bolden gik over mål. En spiller med hans teknik og kvalitet burde have scoret.

Efter et kvarters spil kom Bournemouth foran da de udnyttede en række af fejl i Uniteds defensiv.

Maguire og Lindelöf forsøgte begge at cleare et indlæg i boksen men ingen af dem kom frem til bolden. Maguire blev herefter ydmyget af Junior Stanislas der lavede en tunnel på ham lige ved målstregen, og fra en spids vinkel klemte bolden ind mellem De Gea og stolpen. De Gea bør aldrig lukke et mål ind ved nærmeste stolpe fra den vinkel, men det er desværre ikke første gang vi ser ham lave den fejl.

Inden drikkepausen havde Rashford et frisparksforsøg fra en central placering med et hårdt som tvang Ramsdale ud i en fin redning, men pausen kom på et tidspunkt hvor United virkelig havde brug for et løft.

Det så bedre ud i anden halvdel af første halvleg hvor United fik rejst sig fra den usikre start.

Godt en halv time inde scorede Mason Greenwood for anden kamp i træk. Matic var involveret fra en dyb position ligesom i kontramålet mod Brighton. Hans aflevering frem i banen startede et mini-kontra. Bolden blev hurtigt spillet ind til Bruno Fernandes foran boksen der lige akkurat nåede at prikke bolden til en fri Mason Greenwood i banens venstre side. Greenwood satte sig selv op med en fantastisk førsteberøring og smækkede bolden mod målet med fuld kraft. Ramsdale fik en hånd på men det var ikke nok til at holde den ude.

Få minutter senere kommer United på tavlen igen efter Adam Smith begik et klart straffespark da han håndterede bolden i egen boks. På trods af at Bruno Fernandes endnu ikke har brændt et straffespark for United fik Rashford lov at sparke. Ramsdale gættede rigtigt men Rashfords skud havde nok kraft til at snige sig forbi målmanden. Hans første mål efter genstart.

35 minutter inde fik Bournemouth bolden i nettet efter mere sløset spil af De Gea og Maguire. De forsøgte at spille bolden op bagfra men gav den billigt væk. Kun en spinkel offside holdt målet fra at stå. Endnu en advarsel om defensive skrøbeligheder i første halvleg.

I første halvlegs overtid blev det til 3-1 da Martial scorede et af sine flotteste mål i en United-trøje. Han modtog bolden i hans yndlingsskydeposition i venstre side af feltet og krøllede den fornemt op i det lange hjørne. Ingen chance for målmanden.

Det var en blandet affære for United i første halvleg der både bød på sløseri bagi og kynisk effektivitet foran.

Anden halvleg

Anden halvleg startede med komplet kaos. Maguire begik igen en pasningsbrøler i bagkæden og tillod Bournemouth et skud på mål som De Gea pillede. Spanieren var igen ved at blive solgt på samme måde som ved Bournemouths første mål ved nærmeste stolpe, men Danjumas asflutning ramte stolpen.

I efterdønningerne af den kaotiske start opstod der massiv forvirring, da det fremgik at Mike Dean dømte et straffespark for hånd på bolden, men det fremstod uklart præcis hvad der var sket i et moment. Den nyligt indskiftede Bailly blev dømt for at have hånd på bolden i eget felt, selvom TV-billederne syntes at vise at bolden ramte et sted mellem skulder og arm samt at han var på linje med stregen snarere end tydeligt inde i boksen. En kontroversiel kendelse som VAR ikke ændrede.

Selve sparket blev sikkert eksekveret af Joshua King og Uniteds føring så pludselig skrøbelig ud.

Blot minutter senere scorer Bournemouth til 3-3, men målet bliver underkendt da Danjuma unødvendig var løbet en meter offside. Et heldigt pust for United der igen så skidt ud i den defensive organisation.

Heldet blev udnyttet af Uniteds bedste mand på dagen Mason Greenwood, da han i det 53. minut scorede et fremgragende mål. Alene med bolden foran feltet udfordrede han Diego Rico og fik en meter på ham i boksen hvorfra han igen med masser af kraft kunne sende den forbi Aaron Ramsdale der igen fik en hånd på. Greenwoods afslutninger var igen i dag kliniske.

58 minutter inde kom Bruno Fernandes også på tavlen med sit første mål direkte fra frispark. Bolden lå nærmest på selve stregen til straffesparksfeltet ldit i højre side, men Fernandes formåede at sparke til venstre for muren og i indersiden af nettet. Ramsdale burde nok have snuppet den, men vil klage over at målet ikke blev underkendt da Matic faktisk stod i en offside-position og spærrede en del af målmandens udsyn. VAR var ukonsekvent hele aftenen hvilket blot blev understreget ved denne begivenhed, ikke en god dag for VAR-fans.

Inden anden halvlegs drikkepause fik Rashford også prikket bolden i nettet efter et godt fladt indlæg af Wan-Bissaka, men målet blev korrekt underkendt for en smal offside.

Det var på mange måder en vanvittig kamp der både havde fantastiske mål og forfærdeligt forsvarsspil. Kampen endte uden yderligere scoringer og blev 5-2.

United forsatte i et fint tempo i anden halvleg og både Fred, Pogba og Ighalo havde halvstore chancer sent i kampen.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.