Meulensteen tvivler på ungdomsrevolution

Sir Alex Fergusons tidligere assistent er ikke imponeret over udviklingen under Louis van Gaal og mener ikke, at de mange debutanter under hollænderen kan kaldes en ungdomsrevolution

Rene Meulensteen arbejdede i 12 år sammen med Sir Alex Ferguson, kun afbrudt af et kort ophold i Brøndby. De første af årene som ungdomstræner og senere som assistent for skotten.

Den hollandske eks-træner er dog ikke begejstret for udviklingen under Louis van Gaal, som han mener både har købt forkert og for dyrt ind, samt spillet kedelig fodbold, som ikke er Manchester United værdig. Det siger han til 888sport ifølge ESPN.

– Louis van Gaal har selvfølgelig haft en masse penge at bruge, men på grund af skaderne har han været tvunget til at give en masse unge spillere fra akademiet chancen, lægger den 52-årige hollænder ud.

Samtidig påpeger han, at selv om mange unge har fået chancen, har det knebet med kvaliteten. Således er det kun Marcus Rashford, der for alvor har grebet sin chance. Ikke et tegn på den helt store ungdomsrevolution, mener Meulensteen.

– En masse mennesker lader sig rive med, men hvis du virkelig ser på, hvor mange der har etableret sig, kan du vel kun rigtigt sige, at Marcus Rashford har brudt rigtigt igennem på førsteholdet. Alle de andre har været inde omkring holdet og er så røget ud igen.

Memphis Depay skrækeksemplet

Selvom Meulensteen anerkender, at mange skader har været en del af forklaringen på Uniteds skuffende sæson, mener han slet og ret også, at man ikke har forvaltet sine penge ordentligt. Det er Memphis Depay er godt eksempel på, mener hans landsmand.

– Nu har jeg jo ikke lyst til at hænge nogen bestemte spillere ud, men det er skuffende, når man henter spillere ind, der har kostet rigtigt mange penge – for eksempel Memphis Depay, som kom ind for omkring 20 millioner og langt fra har indfriet de forventninger, alle havde til ham.

– Jeg kender selvfølgelig Depay, fordi han er fra Holland som jeg selv, så jeg har fulgt med i hans karriere. Det var en stor overgang at tage, da han skiftede den hollandske liga ud med den engelske.

– Derhjemme kan du tage afsted på udebane og vinde kampe, selvom du kun bruger 60 procent af dine kræfter. Det kan du ikke gøre her. Du kan ikke bare give en god præstation og så være fraværende i de næste tre-fire uger. Det er et mentalt mind-set.

Ikke United-måden

Mange, blandt andre tidligere spillere som Paul Scholes og Peter Schmeichel, har rettet kritik mod den spillestil, som Louis van Gaals United-hold har praktiseret. En kritik, som Meulensteen bakker op om. Det handler ikke kun om resultater, men også om måden, de kommer i hus på.

– Jeg ved, hvor fansene kommer fra, fordi jeg har været inde omkring Manchester United-holdet i mere end 12 år, så jeg vidste, hvad der var påkrævet og hvad Sir Alex Ferguson krævede af spillerne.

– Ja, der var pres på for at vinde og skaffe resultater hjem, men måden, de kom hjem på, var også altid meget vigtig, slutter Meulensteen.

Den 52-årige hollænder arbejder for tiden som konsulent for det amerikanske fodboldhold Philadelphia Union. Tilbage i 2013 forlod han Manchester United som konsekvens af Sir Alex Fergusons afgang.

Som assistenttræner nåede Meulensteen at vinde det engelske mesterskab fire gange og løfte et enkelt Champions League-trofæ.

Den nye udebanetrøje er kommet – Se den her!

Klik her og følg med i sommerens lanceringer af Manchester Uniteds trøjer.

Forrige artikel

Redknapp: Rashford skal bevise sit værd igen

Næste artikel

Skadesupdate forud for finalen

ANNONCE