Nedtakt: Tre ting vi lærte af 2-2-kampen mod Liverpool

United var tæt på at stjæle de tre point og alligevel så langt fra. I store dele af kampen var der nærmest kun et hold på banen. Udeholdet var klart stærkest og bød ind med bedst spil og mest underholdning.
United holder ikke hovedet koldt i kampenes afslutning

Holdet har ret beset tabt syv point i de seneste tre kampe mod Brentford, Chelsea og Liverpool. Alle pointene er blevet smidt væk i kampens døende minutter, hvor et øjebliks uopmærksomhed har været udslagsgivende. Nu hvor det er sket hele tre gange, og er gået hen og blevet en tendens, må fokus rettes mod ten Hag. Hvordan kan han tillade det? Fejl som Dalots og Wan-Bissakas straffespark er muligvis skyld i, at vi ikke skal spille Champions League i næste sæson. Hvis ten Hag ikke kan rette op på det rent fodboldmæssigt, så er det noget man må gå ind og arbejde med mentalt. For et eller andet er der i hvert fald galt.

United starter og slutter kampene dårligt

Ligesom i torsdags kom United-spillerne ikke ordentligt ud af starthullerne og blev fra første fløjt domineret af modstanderholdet. Liverpool satte sig med det samme på spillet, og United fik slet ikke vist, hvem der bestemmer på Old Trafford. Det blev endnu en gang bekræftet, at Old Trafford på ingen måder længere er det fort, som mange af os United-fans forbinder det med. Selvom Liverpool kun var foran med 1-0 efter de første 20 minutter, så kunne de sagtens have været foran med tre eller fire mål. Det havde måske også været mere retfærdigt. Det virkede som om, mange af Uniteds spillere simpelthen ikke var klar. De offensive spillere virkede helt paralyserede, og der kom intet fra dem. Det lod kun til at være Onana, der havde fået det rigtige ben ud af sengen.

I takt med at kampen bevægede sig ind i slutfasen begyndte United at bevæge sig længere tilbage på banen. Eller, det gjorde de sådan set i store dele af kampen, men det var særlig udtalt til sidst. Netop fordi de havde trukket sig så langt tilbage på banen, kunne Liverpool komme meget tæt på mål. Det skete i det 85. minut, hvor Harvey Elliot ret ubesværet, men også uden at være farlig, driblede rundt i udkanten af Uniteds straffesparksspil. Pludselig ud af ingenting lavede Bissaka en mistimet glidende tackling og wupti, så var der straffespark til Liverpool, og Salah kunne gøre det til 2-2. Selvfølgelig er der her tale om en personlig fejl, men havde United ikke trukket sig så langt tilbage på banen, så var det nok ikke sket.

United skal lave nogle ændringer på midtbanen

Efter gårsdagens præstation er mange fans nok på nippet til at sige, at Casemiro er fortid i klubben. For pokker, hvor var han langsom i både tanke og handling. Ham og Mainoo blev udspillet i første halvleg og store dele af anden halvleg. I flere sekvenser løb Liverpool-spillerne lige igennem vores midtbane, og Uniteds alderspræsident på midtbanen lignede en afdanket Fiat Punto, der blev overhalet af indenom hurtige sportsvogne. Det går simpelthen ikke på det her niveau. Mainoo lignede også en skygge af sig selv, men hvordan kan man egentlig også forlange meget mere af en 18-årig? Lige nu mangler han en rutineret og pålidelig makker, som han kan læne sig opad inde på midtbanen.

United har nu kun syv kampe tilbage, og var jeg ten Hag, så ville jeg allerede nu prøve at eksperimentere med noget nyt. Det bør overvejes om spillere som Mason Mount eller Christian Eriksen straks skal have mere spilletid. Et eller andet skal der i hvert fald ske.

1 kommentar
  1. Tja vi da hele 7 kampe tilbage i ligaen til at se de forbedringer EtH har fablet om siden sæson start….😅

    Måske Conference League er målet…hvis vi er heldige selvfølgelig.

    Ellers fin analyse….enig langt hen ad vejen…

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Straffespark: Sammenligning af Andre Onana og David De Gea

Næste artikel

Burde der have været dømt straffespark her?

ANNONCE