Burde der have været dømt straffespark her?

I en ellers meget ensidig kamp, bliver der nu sat spørgsmålstegn ved straffesparket som gjorde at Liverpool fik udlignet.

I kølvandet på gårsdagens “Northwest Derby” er Liverpool’s udligning til 2-2 på straffespark, sat under lup.

Episoden hvor Wan-Bissaka laver straffespark på Harvey Elliott, bliver der nu sat spørgsmålstegn ved på sociale medier. Flere vinkler indikere at Elliott smider sig før der er kontakt fra Wan-Bissaka.

Mange United fans har dyet sig til tasterne på sociale medier og føler sig decideret snydt ovre denne specifikke kendelse. Den følelse er uden tvivl forstærket, da i den forrige kamp blev givet 2 tynde, endda tvivlsomme straffespark i Chelsea’s favør.

I levende billede lignede det unægteligt, et klart straffespark til Liverpool igår, og det samme da Dalot i torsdags begik straffespark mod Chelsea i overtiden. Men de efterfølgende billeder viser altså minimal – til ingen kontakt.

I VAR-rummet er regelsættet at en fejlkendelse kun kan blive lavet om hvis den er “clear and obvious”. Vi må erkende at alle episoder ihverfald har givet dommeren muligheden for at dømme som han gør. Det falder selvfølgelig tilbage på spillerne som værende fejl uanset. Men derfor stadig relevant at have snakken om hvorvidt VAR skulle have blandet sig eller ej. For at opretholde autoriteten for dommeren på banen, kunne man have opfordret ham til at selv gense episoden.

Se her straffesparkskendelsen og scoringen til 2-2:

 

2 kommentarer
  1. Var sikker på det straffe ikke skulle have været dømt i går, og det mener jeg stadig.

  2. Det er reglerne omkring VAR den er gal med, hvis VAR ikke vurdere at fejlen kan “ses fra månen” så kan de ikke ændre kendelsen, men det jo netop det “film” kan….

    Derfor burde reglen være at når der er så tyndt et grundlag burde dommeren i det mindste få mulighed for at gense situationen, istedet for at VAR dommerne skal sidde og vurdere alt efter deres temperament…..

    Ja det tager ekstra tid på klokken, men det kan lægges til i sidste ende….

    Og når vi taler om fodboldens allerstørste chance fra 11 meter pletten så nytter det ikke noget at have VAR hvis ikke man giver kampdommeren en mulighed for at gense de åbenlyst tvivlsomme situationer som f.eks med arm på bolden eller om en angribende spiller der står i offside position genere målmandens udsyn eller ej…

    Jo større “skuespils” talent en spiller har jo større chance for “snyde” sig til et straffespark…det duer simpelthen ikke.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Nedtakt: Tre ting vi lærte af 2-2-kampen mod Liverpool

Næste artikel

Jagten på nummer 250: Mark Jones, nummer 20, 1950-1958

ANNONCE