– Nordirsk succes takket være Ferguson

Nordirland har netop kvalificeret sig til næste sommers EM-slutrunde i Frankrig, og det specielt takket være Sir Alex, mener en af de nordirske spillere.

For første gang siden 1986 er Nordirland atter at finde i bowlen, når der trækkes lod til en stor international slutrunde. Det skete i de netop overståede kvalifikationskampe, som sendte nordirerne videre til EM-slutrunden næste sommer.

Og spørger man holdets midtbanespiller Oliver Norwood, så kan man takke en enkelt mand for at det nu er lykkedes at spille sig til en slutrunde. Sir Alex Ferguson har haft en enorm indflydelse på mange af spillerne mener Norwood.

– Det lyder måske fjollet, men United-drengene har fået en perfekt opdragelse. Vi arbejdede hårdt under Sir Alex Ferguson, en af de bedste managers i verden. Vi voksede op i en fantastisk klub, trænede hver dag med verdensklasse spillere og så de bare er helt almindelige spillere, siger Norwood.

24-årige Oliver Norwood nåede aldrig selv at spille for Uniteds førstehold, men var blandt andet med i bruttotruppen flere gange, blandt andet til Champions League-kampen i Wolfsburg i 2009/10. Han var på lån hos Carlisle, Scunthorpe og Coventry, inden han i 2012 drog permanent til Huddersfield. Siden sommeren 2014 har han spillet for Reading i the Championship.

Foruden Oliver Norwood er også Jonny Evans, Corry Evans, Luke McCullough og Craig Cathcart pt at finde omkring den nordirske landsholdstrup, alle med en fortid i United, ligesom Paddy McNair er med hos nordirerne, og fortsat er at finde på Old Trafford.

– Det man lærte igennem hele klubbe, det Ferguson gav til alle i klubben, til ungdomsholdet og samtlige spillere på akademiet, det er noget vi kan se tilbage på med stolthed. Vi var alle sammen samlet der, og nu står vi sammen her for Nordirland, sagde Norwood, der desuden hæfter sig ved den ydmyghed United-talenterne lærte at have til tingene.

Få Manchester Uniteds nye fodboldtrøjer med Martial, Memphis, Rooney osv. på ryggen

Forrige artikel

Martial: United kan vinde Premier League og Champions League

Næste artikel

Rio: Jeg burde have haft anførerbindet

ANNONCE