OldTrafford.dk Anbefaler: Hvorfor er Mike Ashleys Newcastle-salg kontroversielt?

I denne uge kom traditionsklubben Newcastle på saudiske hænder, da en fond under ledelse af kronprins Mohamad bin Salman erhververede klubben.

Newcastle-fans har fejret, at de har ‘fået deres klub tilbage’, efter 13 hårde år under den nu tidligere ejer Mike Ashley. Saudi Arabia Public Investment Fond(PiF) er de nye ejere af klubben, og selvom nogle forsøger at fortælle andet, så er det teknisk set nu kronprinsen Mohamad bin Salman, der har kontrollen med klubben.

Vi har fundet tre artikler og en enkelt podcast, der kan gøre dig klogere på sagen.

“Newcastle United Q&A: who is taking over and why are they controversial?”, Paul MacInnes og Phillip Inmand, The Guardian. (Artiklen er på engelsk)

For at give et overblik over sagen, så har engelske The Guardian har lavet en meget fin oversigt over, hvem der tager over i Newcastle, hvad der har holdt overtagelsen tilbage, og hvad Financial Fair Play(FFP) er. 

“Newcastle United takeover: What is PIF, the main owner of the club?”, Rick Kelsey. BBC. (Artiklen er på engelsk)

BBC har gjort det samme, og her bliver der forklaret, hvad ‘sportswashing’ er.

“Saudi United,” af Emil Jørgensen, Weekendavisen, december 2019.

Fra flere sider er der kritik af overtagelsen, og som vores tidligere redaktør Emil Jørgensen for et par år siden skrev om i Weekendavisen, så var Saudi Arabien endda meget interesseret i at købe Manchester United. Det kan du læse om her, hvor du også kan blive klogere på, hvorfor nogle United-fans føler, det ville have været et skridt for meget.

Mediano Sport & Perspektiv: Newcastle United på saudiske hænder

Tidligere på året tog mediet Mediano fat i samme emne, og her havde de en dansk Newcastle-fans med i studiet, der snakkede om sine følelser om udsigten til at komme på saudi arabiske hænder. Stanis Elsborg som er senior analyst hos Play The Game med fokus på sport, historie og politik gjorde lytterne klogere på, hvad der er på spil.

 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

Rashford modtager æresgrad for sin kamp mod børnefattigdom

Næste artikel

Rygte: United vil tilbyde Maguire ny kontrakt

ANNONCE