Rashford modtager æresgrad for sin kamp mod børnefattigdom

Universitetet i Manchester har givet Marcus Rashford en ærestitel for angriberens utrættelige arbejde for at gøre livet bedre for fattige, engelske børn.

Dr. Marcus Rashford MBE. Det er den titel, Marcus Rashford nu kan skrive på sit imponerende CV, efter United-spilleren torsdag modtog University of Manchesters fornemme æresgrad. Det skete ved en begivenhed på Old Trafford.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Rashford er den yngste modtager nogensinde af universitetes æresgrad, og han er den tredje Manchester United-personlighed til at at modtage den. Sir Bobby Charlton og Sir Alex Ferguson har også tidligere modtaget den.

Ved arrangementet var Sir Alex til stede, men Sir Bobby Charlton kunne ikke deltage på grund af sygdom. Om udnævnelsen til æresdoktor siger Marcus Rashford.

– Det er meget specielt at være her med tilstedeværelsen af Sir Alex, som er en af de største, og som har betydet så meget for den rejse, som jeg har været på indtil i dag, siger han.

En bittersød fornemmelse
Det er ingen hemmelighed, at Marcus Rashford har arbejdet hårdt for at forbedre vilkårerne for de børn i Storbritannien, der har det hårdest, og som især har kæmpet under pandemien. Sidste år stod han bag en kampagne, som sikrede at alle børn fortsat havde mulighed for at få et måltid mad om dagen.

Men det er en kamp, der fortsætter for angriberen, for onsdag udløb det forhøjede ‘Universal Credit’-beløb, som har fungeret under pandemien. Marcus Rashford frygter, at ændringen tilbage til normalbeløbet vil føre til, at flere børn ender i fattigdom.

– Millioner af familier over hele Storbritannien har mistet en livline og en kilde til at kunne holde hovedet over vande. Det kan ende med at 1 ud af 3 børn ender i fattidgom, og derfor er det med en bittersød fornemmelse, at jeg modtager prisen, siger han.

United-stjernen opfordrer de folkevalgte til at besøge områder, som dem han selv er vokset op for på egen hånd at se, hvad det vil sige at være i nød.

– COVID-19 kan ikke længere bruges som en undskyldning, siger han.

 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

United ansætter direktør for datavidenskab

Næste artikel

OldTrafford.dk Anbefaler: Hvorfor er Mike Ashleys Newcastle-salg kontroversielt?

ANNONCE