OldTrafford.dk Julekalender: 16. december

Bag hver låge i årets julekalender finder du en United-spiller, der bærer – eller har båret – det nummer, som står på lågen.

Spillere kommer og går ligesom så meget andet i livet. Men ham her var speciel, og er det fortsat udenfor banen. Mange Manchester United-fans kalder ham uerstattelig. En påstand, der gentages årligt, månedligt og i de svære tider endda ugentligt.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Dagens kalenderlåge er tilegnet en no-nonsens irer med ben i næsen, der går under det borgerlige navn Roy Keane.

Keane kom til Old Trafford i 1993 som en håbefuld 22-årig og forlod United mere end 12 år senere efter en kontroversiel uoverensstemmelse med Sir Alex Ferguson som følge af blandt andet offentlige udskamninger af flere af sine holdkammerater.

Skilsmissen med de røde djævle var – mildest talt – ikke pæn, men her 16 år senere vælger mange af klubbens fans at huske ireren for den spiller, han var, når han var bedst.

Siden november 2005, hvor Keane sagde farvel til United, er der gået mange spillere gennem svingdøren på drømmenes teater. Alligevel ser og hører man fortsat mange fans på de sociale medier og i diskussionerne nede på pubben mene, at ireren er savnet på Uniteds midtbane.

De røde djævle har gennem årene haft succes med at erstatte spillere på målmandsposten, backpositionerne og i angrebet. Men en position, der ofte er under kritik, når holdet ikke præsterer, er den centrale midtbane. Den lider ifølge mange United-fans af en mangel på en type som Roy Keane.

Her tænker jeg ikke blot på den type spiller, som ireren var, men også den personlighed, han besad. Den tidligere irske landsholdsspiller indeholdt et særligt temperament, som kun få turde udfordre.

Det store temperament var dog også med til at forme ham som spiller. Ordet frygt eksisterer ikke hos Keane, der ikke var bange for at få græs på knæene ved at kaste sig frygtløst ind i tacklinger.

Personligt tror jeg, at Keane for mange ikke blot er savn på midtbanen, men at hans personlighed er savnet i klubben, og spillertypen for mange – inklusiv mig selv – er savnet i fodbold.

Der var engang, hvor europæisk topfodbold rådede over no-nonsens-spillere som Roy Keane, Gennaro Gattuso, Carles Puyol, Daniele De Rossi og Patrick Vieira. Sidstnævnte havde en årelang rivalisering med Keane. Alle sammen typer, der gik på banen med ild i øjnene, som skulle de i krig.

Spillertypen er dog i dag en sjældenhed i den allerøverste top i Europa, hvor det bedste bud på sådan en spiller, må være Giorgio Chiellini.

Nogle vil sige, at de ovennævnte spillere til tider var en anelse overentusiastiske. Jeg tror, at årsagen bag mange fans’ kærlighed til denne type spillere skyldes, at vi trods kontrasten alligevel kan spejle os i den medfødte vildskab, de besidder, som vi alle i et eller andet omfang også besidder som mennesker.  

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Endnu en aflysning: Weekendens opgør mod Brighton må vente

Næste artikel

U23-kamp mod Chelsea også udsat

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share