Optakt: Manchester United – A.F.C. Bournemouth

United får i aften muligheden for at rejse sig fra weekendens derby-nederlag.

Det blev desværre Manchester City, der gjorde en ende på Manchester Uniteds forsøg på 41 ubesejrede kampe i træk på Old Trafford, men United får dog chancen for at bygge videre på en rigtig flot hjemmebanestatistik i aften.

Eddie Howes tropper kommer på besøg, og skal forsøge at gnide salt i såret på de røde djævle. Manchester United havde inden Citys besøg 14 sejre i træk på Drømmenes Teater, og med den statistik ser det svært ud for Bournemouth, der i weekenden var et brændt straffespark fra Benteke i overtiden, fra at tabe til kriseramte Crytal Palace.

Bournemouth har slet levet op til sidste sæsons flotte præstationer og 9. plads, og vi håber selvfølgelig dette fortsætter i aften.

Med indkøb af Jermain Defoe og Nathan Ake har Howe dog forstærket truppen en del. Bournemouth var dog også en overdrevent mængde tillægstid fra at drille City i starten af sæsonen.

Bournemouth er et fysisk stærkt betonet mandskab, der lever af hurtige og stærke omstillinger. Med den tidligere Unitedspiller Joshua King på toppen sammen med Defoe og den driblestærke Ryan Fraser, skal Smalling og co. være klar på en stærk og hurtig offensiv.

Marcos Rojo udgik med en hovedskade mod City i søndag, og Mourinho var uvis omkring hvorvidt Rojo vil være klar til dagens kamp. Lysere ser det dog ud for Phil Jones og Fellaini, der er mulige valg for Mourinho til aftens startopstilling. Derudover formodes Nemanja Matic også at være klar til aftens kamp, til trods for at serberen spillede med en skade mod City.

Dato, tid og sted

Kampen spilles onsdag den 13. december kl. 21 på Old Trafford

Dommer

Graham Sott bliver manden med fløjten

Skader og karantæner

Paul Pogba afsoner sin anden af tre karantænedage i aftens kamp, og må desværre undværes sammen med Eric Bailly, der ikke har spillet siden nederlaget til Chelsea den 5. november og fortsat ikke er blevet klar, og Marcos Rojo der udgik med en hovedskade mod City. Derudover er Carrick stadig ude.

Bournemouth højreback Adam Smith vender tilbage for “The Cherries”, men sidste års fan-favorit på Old Trafford Tyrone Mings, ser desværre ikke ud til at kunne genere Zlatan i dette opgør.

Mulig startopstilling

Unitedspillerne har kun haft to hviledage efter søndagens lokalderby, og selvom spillerne umuligt kan være blevet trætte efter deres indsats, må man alligevel forvente nogle udskiftninger i startopstillingen.

Eddie Howe har i alle kampe mod top 6 holdene spillet med et tremands forsvar, og det plejer Mourinho at svarer igen med. Taget hjemmebanefordelen i betragtning, kan det dog tænkes Mourinho nøjes med to midterforsvarer, omend United senest har spillet rigtig flot ude mod Watford og Arsenal i en 3-4-1-2. Mit bud er dog, vi stiller i en 4-2-3-1 ligesom mod City.

Manchester United:

de Gea

Valencia – Smalling – Lindelöf – Shaw

Fellaini – Herrera

Rashford – Mata – Martial

Lukaku

Hold øje med

Defoe scorede senest to mål mod Crystal Palace og er altid en trussel, ligesom King med sin fysik og fart volder de fleste forsvarer problemer. Ryan Fraser er en lille og væver type, der kan drive bolden meget langt og meget hurtigt.

Sagt om kampen

“Nobody likes to lose once, nobody wants to lose twice. I think that’s something that belongs to every team in the world.” – Jose Mourinho. Mon ikke en af verdens dårligste tabere, vil forsøge at sætte sit hold op bedst muligt, for at undgå endnu et nederlag.

Skribentens bud på kampen

Jeg forudser et opgør hvor en tidligt scoring kan være afgørende. Jeg forventer, Bournemouth vil pakke sig og forsøge at køre omstillinger. Sidste års opgør var med et negativt resultat, men dog et opgør, der sent vil blive glemt, hvor Rojo fik scoret sit første mål og Zlatan brændt straffespark. Men mest iøjenfaldende for kampen var Zlatan og Mings mange dueller, hvor en voldsom albue fra Zlatan kostede to dages karantæne. Mings fik dog 5 dages karantæne for usmageligt at trampe Zlatan i hovedet, og Mings spillede dog heller ikke for Bournemouth resten af den sæson.

Formår United en tidlig scoring, tror jeg det kan blive et målrigt opgør, men Bournemouth har en rigtig dygtig træner, og står meget flot defensivt. Der bliver i Pogbas fravær brug for Juan Mata til at få bevægelse i bolden og sætte Rashford, Lukaku og Martial op. Jeg tror det bliver et opgør meget lignende det, vi så sidste sæson, hvor tidsudtræk, parkering af bussen og alle kneb vil blive taget i brug.

United har dog været uhyggelige på hjemmebane i lang tid, og jeg håber dette kan fortsætte, selvom Pogba vil blive savnet.

Grundet Pogbas og Youngs fravær vil Victor Lindelöf i dag sparke frispark, om det bliver til 1-0 skal være usagt, men svenskeren scorer i dag.

TV

Kampen vises ikke på dansk tv.

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Rejsetilbud: Manchester United-Sevilla

Næste artikel

Angel Gomes forlænger

ANNONCE