Optakt: Manchester United – Arsenal

Manchester United byder søndag eftermiddag deres historiske rivaler til dans i en kamp, der kan blive afgørende for begge mandskabers sæson.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Manchester United og Arsenal har haft et utal af mindeværdige opgør imellem sig. Opgør, der tit har fået afgørende betydning for resten af sæsonen. Når de to hold tørner sammen i morgen eftermiddag på Old Trafford, er der heller ikke råd til at tabe – for nogen af parterne.

For Arsene Wengers tropper handler det om at hænge ved i kampen om mesterskabet, som ”The Gunners” ikke har vundet siden 2004. Den tidligere United-mand Danny Welbeck gav dem i sidste runde sejren over konkurrenterne fra Leicester, men vinder man ikke søndagens opgør, risikerer man igen at komme fire point bag Schmeichel og co., der i dag vandt over Norwich.

For Louis van Gaals United handler det om at fortsætte de gode takter, man har vist mod de svagere modstandere Midtjylland og Shrewsbury – og om at klinge til håbet om en Champions League-givende top fire-placering. Men som van Gaal også ved, var det et – på papiret – markant stærkere mandskab, han i efteråret kunne se tabe med hele 3-0 på The Emirates.

Med skader i samtlige geled, er der ikke råd til sløsede fejl eller fejlagtige taktiske dispositioner; og der er slet ikke råd til tværpasninger, som ender i målgivende chancer. Memphis Depay, som mod Midtjylland livede op fra de døde, står søndag foran anderledes dygtige Hector Bellerin, end han gjorde mod chanceløse André Rømer torsdag aften.

Kan Louis van Gaals unge reservetropper rette op på de sidste par ugers fejl, og kan Memphis Depay fortsætte de imponerende takter, vi så mod FC Midtjylland, er ”de røde djævle” slet ikke uden muligheder mod et Arsenal-mandskab, som har været til at tale med i det nye år – men som også har fortjent at ligge højere i tabellen, som de sidste uge viste mod Leicester.  

Dato, Tid og sted:
Opgøret sparkes i gang søndag d. 28. februar kl. 15.05 på Old Trafford.

Dommer:

Craig Pawson dømmer søndagens opgør.

Skader og karantæner:

United-mandskabet er præget af en lang række skader. Det forventes dog at De Gea bliver klar igen efter den lille knæskade, han pådrog sig i opvarmning på heden. Chris Smalling, Cameron Borthwick-Jackson og Anthony Martial forventes klar, men er stadig en smule tvivlsomme.

”De røde djævle” må desuden undvære Wayne Rooney, Antonio Valencia, Ashley Young, Phil Jones, Marouane Fellaini, Bastian Schweinsteiger, Matteo Darmian, Adnan Januzaj og Will Keane, samt den langtidskadede Luke Shaw.

Modstanderne fra Arsenal er dog heller ikke helt på toppen, hvad angår skader. Således må London-holdet til kampen på Old Trafford undvære både Debuchy, Rosicky, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Arteta, Cazorla og Paulista.  

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Varela – Smalling – Blind – Borthwick-Jackson

Schneiderlin – Herrera

Lingard – Mata – Memphis

Martial

Arsenal:

Cech

Bellerin – Mertesacker – Koscielny – Monreal

Coquelin – Ramsey

Walcott – Özil – Alexis

Giroud

Hold øje med:

Falder snakken på Arsenal denne sæson, er der én mand, der ikke er til at komme uden om. Mesut Özil har fra sin kreative position på Arsenals midtbane skabt ravage hele sæsonen igennem. Han fører suværent ligaen, når det kommer til at skabe chancer, og han er godt på vej mod at slå rekorden for flest assists i en sæson med 17 mål mod Henrys rekord på 20. 

Der er derfor ingen tvivl om, at den tyske tekniker for alt i verden må holdes tilbage, såfremt United og van Gaal agter at score flere mål end Wengers mandskab.

Sagt om kampen:

“Det er en nøgleperiode. Vi arbejder hen mod denne periode hele sæsonen, og det er her, du for alvor bliver testet, men også her, du har mulighed for at vise kvalitet, nerver og vilje.

Alle smider point. Det er uforudsigeligt. Vi har genopbygget en god stime i Premier League, og den er vi nødt til at fortsætte (i morgen, red.)” – Arsenals manager, Arsene Wenger.

Skribentens bud på kampens udfald:

Det er en meget svær kamp at forudse udfaldet af. Selvom Arsenal fik ørene i maskinen, da de i midtugen tabte 2-0 til Messi og co. i Champions League, og selvom de har haft en nedadgående formkurve på det seneste, har de bare et bedre hold end United. Jeg husker desuden selv, hvordan United endte med at tabe en kamp, de ellers dominerede, sidste år i FA Cuppen, hvor den gode Welbeck blev matchvinder.

Selv med de optimistiske briller på, har jeg svært ved at tro på sejren mod et markant bedre mandskab. Jeg sætter dog min lid til, at Louis van Gaal fortsætter sin fine stime mod de bedre hold ved at hive et 1-1-resultat hjem i morgen.

Vidste du, at…

  • Arsenal er uden sejr i deres seneste otte opgør på Old Trafford i Premier League, hvor de har tabt hele seks kampe – men man vandt dog så sent som sidste år i FA Cuppen.
  • Hvis United vinder i morgen, vil de blive det første hold, der har vundet 50 kampe i Premier League over Arsenal.
  • Louis van Gaals holds 41 point fra 26 kampe er det laveste antal, et United-mandskab har haft på dette tidspunkt i sæsonen i Premier League-æraen. 
  • United har samtidig med 33 mål det laveste antal på nuværende tidspunkt, siden 89-90-sæsonen.
  • Hollænderens tropper har ikke vundet i de sidste fem kampe mod hold fra London; fire er endt uafgjort.

TV:

Kampen vises på TV3 Sport 2.

Hvem spiller konkurrenterne imod?

  • West Ham 1-0 Sunderland
  • Leicester 1-0 Norwich
  • Southampton 1-2 Chelsea
  • Tottenham – Swansea (søn 15.05)

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Coquelin: Vi skal vinde disse typer kampe

Næste artikel

Startopstillingen mod Arsenal - David de Gea starter inde

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share