Optakt: Manchester United – Bayern München

Det kunne ikke have været en meget sværere opgave for Manchester United end Bayern München. Champions League-succes er det eneste, der kan rette op på en historisk dårlig sæson.

Mange beskriver Bayern München som det bedste hold i verden, og som forsvarende Champions League- og klub-VM-vinder og ikke mindst tysk mester er der måske noget om snakken. Pep Guardiolas hold har sat rekord på rekord i denne sæson, og de er godt på vej mod endnu en: at blive det første hold, der genvinder Champions League.

I vejen for det mål står Manchester United, som også har sat sin andel af rekorder i denne sæson, men med negativt fortegn. Allerede nu står det klart, at 2013/14 vil byde på klubbens magreste pointhøst i Premier League-æraen, og hvis David Moyes skal have lidt at fremvise, foruden negative rekorder, skal det komme i Champions League.

United går ind til kampen med et glimrende 4-1-resultat mod Aston Villa, og selvom det alt andet lige er bedre end Bayerns 3-3 mod Hoffenheim, er det langt fra nok til at gøre De røde djævle til favoritter. Bayern er således allerede tyske mestre, hvilket blev sikret på rekordtid, og de kan koncentrere sig fuldt ud om at genvinde Champions League og pokalturneringen.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles tirsdag 1.april kl. 20.45 dansk tid på Old Trafford.

Skader/karantæner:
Robin van Persie er stadig skadet, men til gengæld er Evans og Smalling tilbage i træning. Rafael og Cleverley sad dog over i dag, men det er uvist, om de må melde fra til kampen.

Patrice Evra har karantæne, og Mata er ikke spilleberettiget i Champions League.

Bayern München må undvære Holger Badstuber og Thiago Alcantara resten af sæsonen, mens Dante har karantæne.

Dommer
Carlos Velasco Carballo fra Spanien skal dømme kampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea

Rafael – Jones – Vidic – Büttner

Carrick – Fellaini

Januzaj – Kagawa – Welbeck

Rooney

Bayern München
Neuer

Rafinha – Boateng – Martinez – Alaba

Lahm

Robben – Kroos – Schweinsteiger  – Ribery

Mandzukic

Hold øje med:
Det er som at skyde fisk i en tønde at udpege profiler på Bayerns hold, for der er mange af dem. Et bud kunne dog være Arjen Robben, der kommer til at stå overfor landsmanden Alexander Büttner.

Sagt om kampen:
“Bayern er en gigantisk modstander, men United har aldrig frygtet nogen som helst rival. Vi vil prøve at vinde Champions League, men Bayern er en fantastisk trup. Vi skal spille en meget god kamp på Old Trafford.” Juan Mata

Skribentens bud på kampens udfald:
Det er ikke sådan, at United kan gøre, som Chelsea gjorde i Champions League-finalen for to år siden og forsvare sig i 90 minutter, for defensiven har været hullet som en ødelagt si i denne sæson. Offensivt kan de heller ikke være med, og Bayern vinder 3-0.

Vidste du at…

  • Bayern i gruppespillet blev det første hold til at vinde ti Champions League-kampe i streg.
  • Modstanderne fra München har ikke tabt i 53 ligakampe og har kun tabte én kamp hele sæsonen. Mod Manchester City i gruppespillet.
  • United har mødt Bayern fem gange på hjemmebane i Champions League. To hjemmesejre, to uafgjorte og en udesejr er det foreløbige facit.
  • Bayern har ikke tabt på udebane i alle turneringer i hele sæsonen.

Husker du?
Mere oplagt bliver den ikke. Da Solkjær “won it”:

TV
Kampen vises på TV3 Plus.

Forrige artikel

Moyes: Presset er på begge klubber

Næste artikel

Giggs: Vi er ikke underdogs

ANNONCE