Optakt: Rooney-gensyn i FA Cuppen

Der venter en udebanetur til Derby, når Manchester United torsdag aften skal i aktion i FA Cuppen. Læs OldTrafford.dks optakt til kampen herunder.

Det er et velspillende Manchester United-hold, der torsdag aften drager på FA Cup-togt, når Derby County byder de røde velkommen til kamp. United har nemlig ikke tabt siden slutningen af januar, som var der, stjernespilleren Bruno Fernandes kom til.

Det er nemlig Fernandes, der omtales i den røde del af Manchester. Portugiseren har leveret over al forventning i sine første par kampe og har sparket håb ind i United-holdet på ny. Men i torsdagens FA Cup-kamp er det næppe ham, det kommer til at handle om.

Ham, der unægteligt stjæler størstedelen af rampelyset før kampen, er naturligvis Wayne Rooney. Han tilbragte 13 år i Manchester United og anses som en af de største spillere i historien, men i dag, i sit karrieres efterår, spiller han i Derby County.

Selvom Derby er på hjemmebane, er det utvivlsomt udebaneholdet, der må tage favoritrollen. Derby ligger i midten af Championship og har været i svingende form gennem hele sæsonen, og selvom der ingen walkovers findes i FA Cuppen, ligner United en stor forhåndsfavorit. 

Dato, tid og sted:

Kampen spilles torsdag klokken 20:45 på Derby Countys hjemmebane, Pride Park.

Skader og karantæner:

Derby County mangler Tom Huddlestone, Krystian Bielik, Ikechi Anya og Duane Holmes, mens Manchester United med garanti må undvære Marcus Rashford og Paul Pogba, mens Daniel James og Aaron Wan-Bissaka er tvivlsomme.

Kampens dommer:

Craig Dawson er ansvarlig for kampen og får i øvrigt ikke hjælp af VAR, da alle FA Cup-kampe på ikke-Premier League-stadions spilles uden.

Mulige startopstillinger:

Derby County:

Hamer

Wisdom – Davies – Clarke – Lowe

Shinnie – Bird

Waghorn – Rooney – Lawrence

Marriott

Manchester United:

Romero

Dalot – Maguire – Bailly – Williams

Matic – Fred

Greenwood – Mata – Pereira

Ighalo

Hold øje med:

Det bliver naturligvis Wayne Rooney, der trækker flest overskrifter, men den tidligere United-ungdomsspiller Tom Lawrence har været i god form for “vædderne” i denne sæson, hvor hans direkte og målfarlige spillestil måske godt kan gøre ondt på United, hvilket hans ni Championship-mål også fortæller historien om.

Skribentens bud på kampens resultat:

United skal ud og spare nogle spillere, hvilket nok betyder, at det bliver en smule sværere end som så, men jeg tror, at et reservespækket United-mandskab slår Derby 2-0 og går relativt komfortabelt videre til næste runde.

Vidste du, at…

  • United har vundet 10 ud af deres seneste 10 kampe i FA Cuppens femte runde?
  • Wayne Rooney aldrig har scoret mod United?
  • sidst, de to hold mødtes, slog Derby County Manchester United ud af EFL Cuppen efter straffesparkskonkurrence?

TV:

Kampen sendes på TV3+ og Viaplay.

 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

FA til klubberne: Forbered jer på corona-karantæne

Næste artikel

FA Cup-lodtrækning: United kan møde Norwich

ANNONCE