Optakt: United kan nå tredjepladsen med sejr over West Ham

United skal rejse sig efter skuffelsen i FA Cup-semifinalen mod et West Ham-mandskab der er så godt som sikret overlevelse i ligaen.

West Ham ser med to halvanden spillerunde tilbage ud til lige akkurat at have sikret sig endnu en sæson i Premier League.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Overlevelse er ikke matematisk sikret for The Hammers, men hvis ikke Aston Villa får tre point i aften (tirsdag d. 21. juli) mod Arsenal på Villa Park er den hjemme for David Moyes.

West Ham er med andre ord så tæt på at undgå nedrykning som de kan være, uden reelt at være det endnu.

Det fremgik af West Ham-spillernes reaktion (særligt anfører Mark Noble) efter 3-1 sejren over Watford at de betragtede den kamp som det afgørende moment i deres forsøg på at undgå nedrykning.

Onsdagens kamp på Old Trafford har dermed to vidt forskellige ladninger for de respektive klubber.

West Ham vil ved kampstart sandsynligvis være matematisk sikret og kan dermed “fejre” (hvis man kan fejre at undgå nedrykning med de ambitioner klubben har lagt for dagen) at deres sæson er konkurrencemæssigt overstået, hvorimod vigtigheden af Manchester Uniteds to resterende kampe ikke kan overdrives på hverken et sportsligt eller et økonomisk niveau.

Med Ole Gunnar Solskjærs kritiserede udvælgelse til nederlaget mod Chelsea i FA Cup-semifinalen er der ingen undskyldninger for ikke at være on it mod West Ham.

Solskjær valgte at spare spillere som Martial, Greenwood og Pogba, og hvis ikke den beslutning udmønter sig i tre point mod West Ham vil managerens prioritering se suspekt ud.

United og Leicester er inden kampen på samme antal point (62) og begge med en samlet målscore på +28 (Leicester er pt. foran United i tabellen på grund af flere mål scoret – 67 mod Uniteds 63).

United altså kan stadig ende i en situation hvor målscore bliver afgørende for hvilken plads i ligaen man ender på, og derfor kan de ikke gå indtil kampen og forvente at skrabe sig en Mourinho-style sejr hjem.

Martial og Greenwood er målfarlige spillere der er blevet hvilet til netop dette opgør og de skal ind at bevise at manageren tog den rette beslutning ved at forsøge at banke så mange kasser ind som de kan.

United har det i egne hænder i en kamp der betyder så meget mere for dem end den gør for modstanderen, hvilket burde være en fordel, men som også kan blive en dealbreaker.

Vi har været i situationer før hvor chancen for at udnytte en nær konkurrents dårlige resultat ikke er blevet taget, og vi så igen mod Chelsea at når presset er på dukker holdet ikke altid op.

Der er ikke råd til en lignende mentalitet mod West Ham hvis de her spillere vil gøre sig forhåbninger om Champions League næste sæson.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles klokken 19:00 på Old Trafford.

Skader og karantæner:

Phil Jones og Axel Tuanzebe er dømt ude. Eric Bailly er udskrevet fra hospitalet efter sammenstødet i søndags men forventes ikke at være klar til kamp endnu. Luke Shaw er stadig tvivlsom efter en forvredet ankel, men kan komme i spil.

West Ham må undvære Robert Snodgrass og Ryan Fredericks.

Kampens dommer:

Paul Tierney dømmer United for sjette gang i denne sæson.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Wan-Bissaka – Lindelöf – Maguire – Fosu Mensah

Matic – Pogba

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

West Ham

Fabianski

Johnson – Diop – Ogbonna – Cresswell

Rice – Soucek

Bowen – Noble – Fornals

Antonio

Hold øje med:

West Hams in-form-player er uden tvivl Michail Antonio. Antonio har været på pletten fem gange i de seneste to kampe, hvor han i 4-0 sejren over Norwich kvitterede med alle mål i kampen. Det var første gang siden 80’erne at en West Ham-spiller har scoret fire gange i en PL-kamp. Antonio er bomstærk, hurtig og en villig dybdeløber. Hans rå fysik kan blive en udfordring for Lindelöf på den ene side, og hans konstante dybdeløb kan blive svære for Maguire at holde styr på på den anden.

Skribentens bud på kampens resultat:

United er startet mange af de seneste kampe sløvt, og har så spillet sig langsom vej ind i kampene. Det kan blive dyrt ikke at starte godt i så vigtig en kamp, så jeg satser på at Solskjær kan motivere spillerne til at komme hurtigt ud af starthullerne og lægge pres på West Ham. Med lidt hvile i benene til Martial, Greenwood og Pogba bør det lige være nok. Jeg skyder på 2-1 til United.

Vidste du, at…

– Den eneste gang de to managers har mødtes endte med en sejr til West Ham og David Moyes? Det var tilbage i september i denne sæson hvor The Hammers vandt 2-0.

– Der er blevet score mere end 2.5 mål i syv ud af United seneste otte opgør, og i fire ud af West Hams seneste fem?

– United har ført ved pausen i deres seks seneste kampe i Premier League?

– United ikke har holdt nullet i deres seneste tre kampe mod West Ham?

– United scorer flest af deres mål i ligaen mellem det 15. og det 30. minut (17) ?

TV:

Kampen vises på Xee.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Eric Bailly er blevet udskrevet fra hospitalet

Næste artikel

Solskjær glider af på spørgsmål om de Gea

ANNONCE