Optakt: United skal overvinde semifinaleforbandelse

United skal onsdag aften forsøge at ride videre på bølgen af succes, når Manchester City gæster Old Trafford i semifinalen af Carabao Cuppen.

United kan i aften ikke blot bryde med semifinalesyndromet, der i Solskjærs tid har kastet skygger over holdets udvikling, men også gøre op med Citys årlange Carabao Cup-dynasti.

Der er på forhånd lagt op til en gyser, hvor begge hold kan gå på banen med stor tro på egne evner. For alt imens medierne i nogen grad har talt Guardiolas City ned i denne sæson, så er faktum blot, at de lyseblå kun har tabt en enkelt af deres foregående 21 kampe på tværs af alle turneringer.

Senest var de City i aktion mod Chelsea, der her gav prøver på et niveau, der fik Lampards tropper til at ligne et Championship-hold på Broen.

Optimisme er der også i United-lejren, hvor truppen virker stærkere end længere. Anført af en storspillende portugiser har United ikke kun været overbevisende i cupturneringen, men også imponeret i egen liga, hvor førstepladsen deles med Liverpool – endda med en kamp i hånden.

Indbyrdes har de to Manchester-klubber kun mødt hinanden en enkelt gang, hvor det blev til en ørkenvandring med slutcifrene 0-0. Forholdsvist uvant for de to mandskaber, der sidste år krydsede klinger i selvsamme cupturnering. Dengang blev semifinalen afviklet over to kampe, men grundet COVID-omstændigheder vil vinderen af aftenens kamp sikre sig en direkte billet til Wembley i finalen mod Mourinhos Tottenham.

Dato, tid og sted:

Onsdag d. 6. januar kl. 20:45 på Old Trafford.

Dommer:

Martin Atkinson

Skader og karantæner:

Solskjær kunne på gårsdagens pressemøde berette om en skadesfri trup med undtagelse af Phil Jones. Til gengæld må United undvære Cavani, der afsoner karantæne for FAs racisme afgørelse.

City har været ramt af et større coronaudbrud, hvorfor flere profiler forventes ude. Der er tale om Jesus, Ederson, Torres, Walker og Garcia. Hvad angår skader er Aké og Laporte begge tvivlsomme.

Mulige startopstillinger:

Manchester United (4-3-1-2)

De Gea
Wan-Bissaka – Bailly – Maguire – Shaw
Fred – McTominay – Pogba
Bruno Fernandes
Rashford – Martial

 

Manchester City (4-3-3)

Steffen
Cancelo – Stones – Dias  – Zinchencko
Gundogan  – Rodri – De Bruyne
Mahrez – Sterling – Foden

Hold øje med:

Kevin de Bruyne er Citys helt store stjerne. I opgøret mod Chelsea spillede han fabelagtigt i utraditionel 9’er rolle. Ikke umuligt, at han får genvalg, hvorfor Bailly og Maguire kan komme på en stor opgave med belgierens evigt kloge løb i mellemrummene. Bagtil har Ruben Dias været en absolut klippe, hvor City-defensiven blot har indkasseret tre mål i de seneste 11 kampe.

Skribents bud på kampens resultat:

Glædesrusen over Uniteds nuværende form påvirker muligvis min spådom, men jeg tror, at der venter en finaleplads efter i morgen. Solskjær har et godt tag på Guardiola, og det får vi igen at se i morgen. Kampen ender 1-0. Matchvinder? Slaphead, selvfølgelig.

Vidste du, at… ?

– VAR er tilbage i semifinalerne af Carabao Cuppen
– United i de seneste fem kampe har et målgennemsnit på 2,6
– Manchester City har vundet turneringen de sidste tre år.
– Sidste gang United vandt var i 2017

Hvor bliver kampen vist?

6’eren og Viaplay.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Sir Alex hylder Rashford og Mata for præstationerne uden for banen

Næste artikel

Dean Henderson: Vi skal male byen rød

Relaterede artikler
Total
0
Share