Optakt: Wengers sidste tur til Old Trafford

Efter mange år og mange fantastiske opgør er det blevet tid til Arsene Wengers sidste møde med Manchester United. Det bliver samtidig første gang, Alexis står over for sit gamle hold.

Da United i december slog Arsenal med 3-1 på udebane, var det efter en periode, hvor Mourinhos tropper havde fået kritik for ikke at ville noget frem ad banen, når de mødte de øvrige tophold i rækken. Resultatet på Emirates gav et velfortjent hold i den kritik, og siden da er alle hold i top seks blevet slået i liga-regi bortset fra Tottenham – men de var blevet besejret tidligere på sæsonen, og så var der jo også lige sidste weekends semifinale-sejr på Wembley.

Netop sejren i lørdags over Arsenals ærkerivaler må have givet holdet en masse selvtillid, som de kan gå ind til det klassiske Arsenal-opgør med. Samtidig betyder den, at United kan i et par uger nu kan koncentrere sig helt om at holde fast i andenpladsen i Premier League, mens Gunners er i en lidt anderledes situation. For samtidig med, at holdet har stort succes i Europa League, hvor holdet netop nu er i gang med en semifinale-serie mod Atletico Madrid (Første kamp på Emirates endte 1-1 i torsdags), så er ligaen en anderledes og knap så lykkelig situation. Her kæmper The Gunners i øjeblikket for at holde fast i sjettepladsen, som er kraftigt truet af et godt spillende Burnley-hold. 

Arsenal kan altså ikke tillade sig kun at tænke på Europa League endnu, selv om det er holdets eneste chance for at spille Champions League næste sæson, men når man har en sæsondefinerende kamp i returopgøret mod Atletico Madrid på torsdag, må det være førsteprioritet, og så kan det være svært også at holde fokus helt på søndagens ellers normale storkamp. Det forventes da også, at der vil være en hel del ændringer i Wengers startopstilling for at spare spillere til 

En af kampens store historier bliver, at det vil være Arsene Wengers sidste tur til Old Trafford, efter han for nylig annoncerede, at dette bliver hans sidste sæson i Arsenal. Han har efter hele 59 kampe mod United og en evig kamp på ord mod Jose Mourinho en speciel rolle som modstander på Old Trafford, og han skal nok gøre sit for at sætte sit hold op til kampen på trods af dens placering mellem de to semifinalekampe.

Derudover bliver det også Alexis Sanchez første møde med sine tidligere holdkammerater, og med hans stigende formkurve in mente kunne man vel god fristes til at håbe på nogle store ting fra hans fødder, selv om Arsenal-spillerne for alt i verden vil forsøge at undgå netop det.

Dato, tid og sted:

Kampen bliver spillet søndag den 29. april klokken 17.30 på Old Trafford.

Skader/karantæner:

Jose Mourinho har meldt hele truppen klar bortset fra målmand Sergio Romero, der fortsat sidder ude med knæproblemer, som han fik, da han var afsted med det argentinske landshold i marts.

Arsene Wenger kommer sandsynligvis til sit sidste besøg på Old Trafford uden Henrikh Mkhitaryan, der kunne have set frem til sin første tur tilbage til Manchester, siden han skiftede til Arsenal i byttehandlen med Alexis Sanchez tidligere på sæsonen. Armeneren er meget tvivlsom.

Mohamed Elneny er ude resten af sæsonen, mens Santi Cazorla er på vej tilbage fra skade, og han kan komme til at spille en rolle søndag.

Dommer:

Kampens dommer bliver Kevin Friend

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Valencia – Smalling – Bailly – Young

Herrera – Matic

Rashford – Pogba – Sanchez

Lukaku

 

Arsenal

Cech

Chambers – Mustafi – Holding – Kolasinac

Xhaka – Willock

Nelson – Iwobi – Welbeck

Aubameyang

Hold øje med:

Med øjensynligt en masse udskiftninger på holdkortet hos Arsenal, er der mulighed for at kigge nærmere på nogle af engelsk fodbolds yngre spillere. En af dem er 18-årige Joseph Willock, der stille og roligt har bevæget sig ind på Arsenal-holdet i denne sæson. Han har fået en hel del spilletid i Europa League, og senest startede han inde i Arsenals 1-2-nederlag til Newcastle i midten af april. Han spiller på den centrale midtbane, men han kan også operere længere fremme samt på kanterne.

Derudover drages øjnene naturligt til Pierre-Emerick Aubameyang, der kom til The Gunners fra Dortmund i januar. Den gabonesiske angriber er lynhurtig, og det er derfor vigtigt for Uniteds centerforsvar altid at have styr på, hvor han befinder sig.

Sagt om kampen:

“Det bliver underligt at se ham i en anden trøje, fordi han havde et stærkt bånd til klubben og var her i nogle år. Han gjorde det ekstremt godt for os.” – Arsene Wenger om Alexis Sanchez.

Skribentens bud på kampens udfald:

Jeg kan ikke forestille mig, at vi ikke vinder denne kamp. United har haft en række gode resultater mod de øvrige tophold, mens Arsenal har haft en svær kamp i Premier League. Derudover ligger kampen lige imellem Arsenals to vigtigste kampe i hele sæsonen mod Atletico Madrid. Det eneste, der tæller for en god præstation fra gæsterne er, at Wenger enormt gerne vil vinde sin sidste kamp på Old Trafford, hvor han har været så mange gange. Jeg siger 4-1 til United med en kæmpekamp af Alexis.

Husker du?

Da United i 2011 slog Arsenal med hele 8-2 på Old Trafford. Flere har nævnt den kamp i forbindelse med søndagens opgør. To mål fra Danny Welbeck, to fra Ashley Young, et hattrick fra Wayne Rooney og et enkelt mål fra Nani og Ji-Sung Park gjorde det onde ved rivalerne fra London, og så gjorde det mindre, at Theo Walcott og Robin van Persie pyntede på resultatet. Måske var det her, det gik op for van Persie, at han måtte tage til Manchester, hvis han ville vinde trofæer. Resten er jo historie. Så voldsomt tror denne skribent dog ikke, at det bliver igen – selv om det ville give en fornøjelig søndag aften.

Vidste du, at…

  • Det er 60. og sidste gang, at Arsene Wenger sætter sit hold til en kamp mod Manchester United. Han har vundet 19 gange og tabt 27.
  • Det gør United til det eneste engelske hold, som Wenger har en negativ statistik imod.
  • Der er stadig fire spillere i United-truppen, der var med, da holdet vandt 8-2 over Arsenal i 2011. Det er David de Gea, Chris Smalling, Phil Jones og Ashley Young. Derudover kommer Danny Welbeck sandsynligvis også til at spille en rolle, men han har som bekendt skiftet klub siden.

TV:

Kampen bliver vist på TV3 Max og Viaplay.

Hvem spiller rivalerne imod:

Lørdag:

13.30 Liverpool-Stoke 0-0

18.30 Swansea-Chelsea

Søndag:

15.15 West Ham-Manchester City

Mandag:

21.00 Tottenham-Watford

 

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Mourinho om Alexis-køb: Vi manglede ham

Næste artikel

Mourinho om sin fremtid: Umuligt at være her i mange år

Relaterede artikler
Total
0
Share