OT.dk anbefaler: The Stone Roses

I dag, torsdag den 2. maj, er det præcis 30 år siden, at Manchester-bandet The Stone Roses udgav albummet The Stone Roses. Det er gået over i historien som en af verdens bedste debutplader, er blevet et musikalsk testamente fra Madchester-perioden og har fået stor betydning for Manchester United.

Hvis I har været på Old Trafford, har I med garanti hørt The Stone Roses. Nummeret “This Is the One” bliver spillet, når United løber på banen i Premier League, og “Waterfall” danner melodi for “Ole’s At the Wheel”-sangen. 

Det legendariske Manchester-band, som består af forsanger Ian Brown, guitarist John Squire, bassist Mani og trommeslager Reni, er kulturelt folkeeje for alle mancunians og alle indie-rock fans med deres løse, dansable og funky protobritpop-lyd

I dag, torsdag den 2. maj, er det præcis 30 år siden, at de udgav debutalbummet, der hedder det samme, som bandet: The Stone Roses. 

Af musikmagasinet The Rolling Stones er det blevet kåret til et af verdens bedste debutplader, og af mange andre musikere, som The Oasis og Arctic Monkeys, er det blevet hyldet som en stor inspiration. 

Derfor anbefaler OldTrafford.dk, at I lytter til albummet og udforsker bandet The Stone Roses. I vil ikke fortryde det. 

The Stone Roses – The Stone Roses (1989)

Albummet kan findes på iTunes, Spotify og andre streamningtjenester. Linket her er til YouTube, hvor pladen også er i fuld længde. Det er 49 minutters helstøbt og velsammensat musik, som nydes bedst med god lyd, fra ende til anden. 

 

 

P6 Beat: Længe leve albummet: The Stone Roses (2015) 

I en to timer lang podcast fra danske P6 Beat bliver albummet gennemgået nummer for nummer med musikjournalist Anja Pil Overby, som er stor Stone Roses-fan og har udlevet sin fandom i 1990’ernes Storbritannien. 

Doumentarfilm: The Stone Roses – Made of Stone (2013) 

Et intimt og gribende portræt af Stone Roses og deres fans efter bandets genforening i 2011. Filmen er samtidig en god introduktion til historien om deres gennembrud omkring år 1990 – og deres drastiske fald. Den er lavet af den britiske instruktør Shane Meadows, som blandt andet har lavet den ikoniske film “This is England”. 

 

Forrige artikel

Berbatov undrer sig over Martials udvikling

Næste artikel

Podcast med Morten Bruun: Er United ved at blive det nye Liverpool?

ANNONCE