Real Madrid har overtaget Uniteds trone

Real Madrid kunne i denne uge meddele dens medlemmer(supporterne, som også er ejere af klubben) at den spanske kongeklub har overhalet Manchester United…

Real Madrid kunne i denne uge meddele dens medlemmer(supporterne, som også er ejere af klubben) at den spanske kongeklub har overhalet Manchester United som Verdens rigeste fodboldklub efter Uniteds 8 år på den trone.

Klubbens seneste regnskab, som sluttede 30. juni 2005, viser nemlig indtægter på over 2 milliarder kroner, hvilket overgår Manchester Uniteds indtægter fra 2004 på 1.85 mia. kroner, skriver Bloomberg.

Ovenpå Malcolm Glazers fjendtlige overtagelse denne sommer hev han klubben fra børsen, hvilket betød at han ingen forpligtelser har overfor offentligheden for at vise hvordan økonomien i klubben er.

Real Madrids vej til toppen skyldtes ikke mindst købene af stjerner som David Beckha, Luis Figo og Zinedine Zidane, som alle har været med til at mere end tredoble sponsoraterne i klubben.
Og mens Manchester Uniteds overskud ventes at falde i takt med de øvrige engelske klubbers faldende indtægter, så regner Real Madrid ifølge deres regnskab med at overskuddet vil stige yderligere i det nye regnskabsår.

Eksperter beskylder specielt det asiatiske marked for Uniteds “fald”.

“United er ikke foran mere som de var 4-5 år siden. De har mistet interessen på det asiatiske marked,” udtaler Manchester Uniteds tidligere merchandise-chef Edward Freeman.

“United vil næppe følge Madrid ved at købe stjernespillere for at få flere indtægter.
United foretrækker at udvikle unge spillere og gøre dem kendte ved at vinde trofæer i klubben. Men Glazer har fortsat ikke vist sine planer frem for klubben,” udtaler Leigh Webb, som er analytiker fra Panmure Gordon & Co.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Wenger tvivler på Keane

Næste artikel

Mikel fuldkommen færdig i Lyn

ANNONCE