Så skete det: Qatar har budt på Manchester United

Kampen om ejerskabet i Manchester United er indledt med et officielt bud fra Qatar.

Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani. Det kan blive navnet på den nye ejer i Manchester United.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

44-årige Al Thani er bestyrelsesformand i Qatar Islamic Bank – en af Qatars største banker – og er desuden en del af den regerende familie i landet.

Hans far er tidligere emir, mens lillebroren er den nuværende emir i Qatar.

Det bekræftes i en officiel pressemeddelelse, at Al Thani har indgivet et officielt bud på klubben, der angiveligt beløber sig til mellem £3,5 og £4,5 mia. ifølge Sky Sports’ oplysninger.

– Sheik Jassim Bin Hamad Al Thani bekræftede i dag indgivelsen af sit bud på 100% af ejerskabet i Manchester United.

– Med buddet planlægges der at føre klubben tilbage til dens tidligere sejre både på og udenfor banen, og vigtigst vil det søge at placere fansene i hjertet af Manchester United igen.

– Buddet er gældsfrit gennem Sheik Jassims 92 Foundation, som vil søge at investere i fodboldholdene, træningsanlægget, stadionet og den bredere infrastruktur, fanoplevelsen og i fællesskaberne, som klubben støtter.

– Visionen med buddet er at Manchester United igen skal være kendt for sit fortrinlige fodbold og være betragtet som den største klub i verden.

Som man kan læse indgiver sheikhen buddet gennem den såkaldte “92 foundation”, som er en fond, der er oprettet til formålet. Fonden er opkaldt efter ‘The Class of 92′. Ifølge Sky Sports’ oplysninger skulle Al Thani være en livslang Manchester United-fan.

The Raine Group, som organiserer salget af Manchester United for Glazer-familien, har deadline for bud på klubben i dag kl. 23:00.

Et kontroversielt ejerskab

Tidligere på dagen kommunikerede Manchester Uniteds LGBTQ+-fanforening, Rainbow Devils, at de ser på bekymring med udsigten til nogle af de potentielle kommende klubejere i Manchester United.

Som en del af kongefamilien i Qatar repræsenterer Al Thani et land, hvor homoseksualitet er ulovligt.

Oldtrafford.dk følger sagen og opdaterer, hvis der kommer yderligere informationer.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

7 kommentarer
  1. Marianne

   Fuldstændig enig…..vi skal ikke ende som City, en klub baseret på løgne, snyd og bedrag og med kunstige og købte titler…

   Vi er United verdens største fodboldklub.

   GGMU

 1. Det bud er satme godt vildt, de mener det sgu seriøst..🙂 Glazers out# er hvad det handler om for mit vedkommende, jeg gider ikke flere ejere der bare malker klubben og fylder deres egne lommer, der skal penge ind og ikke ud af klubben..
  ❤️🖤GGMU FOREVER❤️🖤

 2. Det er fristende at tage imod et bud, der sletter al den gæld i klubben, der har tynget den gennem årtier nu. Et problem der har været en hæmsko for videre udvikling af sportslige resultater og klubmæssige topforhold er med et snuptag væk.
  Men hvad er prisen for det? Er det ikke som at sælge sin sjæl, metaforisk forstået? Hvis der ses på rygterne, der ikke er 100% belæg for, er der tale om, at vores potentielle nye ejere har støtte terrorgrupper økonomisk, og dermed vil Uniteds navn være blandet ind i et sådan foretagende. Mere håndfast ved vi, at der i Qatar overtrædes ganske simple menneskerettigheder over kvinder, ikke-muslimer, homoseksuelle og arbejdsrettigheder. United vil jo ikke direkte være smøret ind i disse foretagender, bare fordi vores ejer har den baggrund, de har. Men vi vil alle vide, at vores pengestrøm vil have en direkte eller inddirekte forbindelse til disse ting. Ligesom vi ved, at Uniteds brand vil være en del af et sportswashingprojekt, der skal få folk til at vende det blinde øje til vores ejers baggrund og få dem til at fremstå mere acceptable.

  Så prisen for det nye ejerskab vil være høj, selv om de økonomiske og sportslige fordele også vil være det. Men selv om de sportslige fordele vil være høje, mangler jeg i øvrigt forsat at se klubber som PSG og City nå det klubmæssige øverste niveau – nemlig titlen som CL-vindere.

  1. Johan

   God analyse, men i min optik vil vi sælge vores sjæl til djævlen…..ikke den røde af slagsen men den værste af slagsen…..Qatar eller andre ørken stater har ingen moralske skrupler.

   Vores værdier som klub kan ikke forenes med disse personer,stater eller korrupte foretagner ..

   GGMU

   1. Jeg er helt enig og ser meget nødigt, at United bliver ejet af personer med en så tvivlsom baggrund. Det vil dog være svært for mig at vende klubben ryggen. Det er trods alt en klub, jeg har fulgt, siden jeg var barn.

    1. Johan

     Er selv United fan siden 1977…..små 45 år i medgang og modgang…så jeg ved hvordan du har det med det.

     Men jeg har altid kritiseret især City for deres kyniske og usympatiske ejere fra Qatar, og derfor må jeg stå ved mine ord, så jeg stopper modvilligt min loyale hengivenhed gennem årtier i samme sekund United overtages af den flok tager ubehagelige tvivlsomme “kriminelle” typer der intet godt bringer til hverken United eller fodbolden generelt, tværtimod er det en deroute som jeg altid vil begræde, bare se den ballade VM i Qatar medførte, jeg kan og vil ikke bifalde sportswashing på nogen måde…

     Håber dog aldrig den dag oprinder hvor min elskede klub kommer i hænderne på så modbydelige mennesker.

     GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Manchester United ansætter ny Director of Football Operations

Næste artikel

Modbud: Ratcliffe har afgivet officielt bud på fuld overtagelse af klubben

ANNONCE