Sådan forbereder Sir Alex Ferguson pauserne

Manchester United er kendte for deres comebacks. Her giver Sir Alex Ferguson et lille indblik i, hvordan han sætter spillerne op i pausen.

Manchester United er kendte for at lave sene comebacks i kampe, men specielt i denne sæson har holdet formået at vende truende nederlag til sejr en del gange.

Men hvordan kan Sir Alex Ferguson få holdet til gang på gang mande sig op i halvlegen? Det giver han sin egen vurdering på, i Harvard Business Casen.

– Der er måske kun 8 minutter, fra du kommer gennem tunellen, til at dommeren kalder dig på banen igen, så det er vigtigt at bruge tiden godt, forklarer Sir Alex Ferguson.

LÆS: Afslører aldrig holdet før 2 timer før kampstart

– Alt er lettere, når man vinder. Man taler om koncentration, ikke at hvile sig og så de små ting, som man kan kigge på.

– Men når man taber, så ved man, at man bliver nødt til virkelig at gøre en indflydelse. De sidste minutter af halvlegen tænker jeg altid på, hvad jeg skal sige. Jeg går i lidt af en trance. Jeg koncentrerer mig. Jeg tror ikke på det med at skrive noter, som andre managers gør. Jeg vil jo ikke misse noget af kampen.

– Og desuden, så kan jeg ikke forestille mig selv at gå ind i omklædningsrummet, kigge i mine noter og sige ‘og så i 30. minut, den aflevering, du lavede der…’ Jeg tror ikke det vil imponere nogle spillere, lyder det fra Ferguson, som i casen også forklarer, hvordan en fodboldmanager aldrig må tabe magten i omklædningsrummet.

Hemmeligheden bag Manchester United comebacks

Ferguson afslører også, at Manchester United rent faktisk træner spillerne i at spille mod uret.

– Beskeden er klar: Vi kan ikke bare sætte os tilbage i denne klub. I stedet for at lade det være op til tilfældigheder, så bliver Uniteds spillere også trænet i, hvordan de skal spille, hvis et mål er nødvendigt med 10, fem eller tre minutter igen, afslører Ferguson.

 

Læs også:

Spillerne smides i solarium

Fergie roser Mourinho og Guardiola

Vil ikke lade City vinde to gange!

Ferguson: Vil kun have dårlige tabere

Forrige artikel

Afslører aldrig holdet før 2 timer før kampstart

Næste artikel

Video: Rooney udstod sin straf

ANNONCE