Sikker sejr i Hong Kong

United leverede en fornuftig indsats i den sidste kamp på årets pre-season tur, hvor det blev til en sikker sejr på 5-2 over Kitchee.

Efter nogle hårde uger i først Australien og siden Japan, var turens sidste stop Hong Kong. United stod overfor Kitchee, i en kamp hvor banen var det helt store samtaleemne før kick-off. Men det virkede til, at United egentlig fandt sig fint til rette på det der mest lignede en sandkasse.

Dog kunne man flere gange se spillerne havde lidt vanskeligheder i det snævre kombinationsspil og ved hurtige vendinger, hvor bolden til tider hang lidt.

Et af pre-season turens store positive lyspunkter har været nyindkøbet Wilfried Zaha. Og den unge højrekant leverede igen i dag en glimrende indsats, og var med i flere farlige angreb, og med lidt mere held, havde han scoret selv igen i dagens kamp.

Generelt var det positivt at se samarbejdet mellem Fabio og Zaha på højrekanten, hvor Fabio gang på gang var med fremme og støtte i offensiven, og samtidig lukkede fint af defensivt for de få chancer der var. Duoen vidste det flotte samarbejde ved målet til 2-0, som Fabio satte i nettet efter assist fra netop Zaha.

Mål af Januzaj og Lingard

Efter pausen valgte David Moyes at smide Januzaj, Lingard og Büttner ind, og de tre var de første 15-20 minutter involveret i stort set alt offensivt fra Uniteds side. Dog viste Büttner også defensive svagheder, og var ikke aggresiv nok i sin markering ved Kicthees andet mål. De to unge talenter, Lingard og Januzaj, gav endnu engang prøver på deres fine teknik og store potentiale, og vil uden tvivl få spilletid i årets Premier League.

Det første mål til hjemmeholdet var en perle, sparket op i hjørnet uden chance for Ben Amos i målet. United kunne dog også være med når vi snakker flotte mål. Lingard har været en af de helt store oplevelser på turen, og han lavede sit fjerde mål på pre-season turen, da han scorede til 5-2 på et fremragende spark op i hjørnet alene med fem mand.

Også et af de andre store talenter, belgiske Adnan Januzaj, fik scoret i anden halvleg. Det største jubelbrøl kom dog med ti minutter tilbage af kampen, da Robin van Persie kom på banen. Og heldigvis slap både hollænderen og resten af United-truppen fra banen i Hong Kong uden skader.

Alt i alt en god afslutning på turen til Asien, men der er stadig ting at arbejde med de næste par uger, inden Premier League starter op igen. Næste kamp United skal spille er tirsdag den 6. august i Stockholm mod AIK. Men først står den på en lang rejse retur til Manchester for Moyes og co.

Udskiftninger:
45′ Büttner ind, Evra ud.
45′ Januzaj ind, Welbeck ud.
45′ Lingard ind, Young ud.
72′ Jones ind, Carrick ud.
72′ Rafael ind, Fabio ud.
80′ van Persie ind, Zaha ud.

Målscorere:
16′ 0-1 Danny Welbeck.
22′ 0-2 Chris Smalling.
26′ 0-3 Fabio da Silva.
49′ 0-4 Adnan Januzaj.
53′ 1-4 Lam.
68′ 2-4 Alex.
80′ 2-5 Jesse Lingard.