Sunderland snuppede billetten til Wembley

United kunne ikke score fra pletten, og missede derfor finalen i Capital One Cuppen.

Mens al fokus i løbet af dagen har været på Juan Mata, og hans måske kommende transfer til United, så var fokus her til aften på hvad der skete på banen. United skulle hente den føring Sunderland havde med i tasken fra første kamp i semifinalerne.

En billet til Wembley og en Capital One Cup-finale mod Manchester City stod på spil i aftenens kam på Old Trafford. Gæsterne havde knap 10.000 tilskuere med til Manchester, og de håbede at se deres helte holde føringen på 2-1, og booke en tur i marts til London og Wembley.

United lagde egentlig ganske fint ud, og forsøgte i perioder med højt pres, men det blev aldrig rigtig farligt. Sunderland havde til gengæld heller ikke meget, men kunne dog i korte perioder holde presset på United, specielt i forbindelse med standardsituationer og lignende.

United-forsvaret stod dog godt på banen, og Smalling viste flere gange i løbet af opgøret at han er markant bedre i det centrale forsvar end ude på højrebacken. United var primært farlige når Adnan Januzaj forsøgte sig, men belgieren manglede den sidste skarphed i sine afslutninger i dagens kamp.

Målet kom endelig godt 35 minutters spil af første halvleg, da Jonny Evans fik sendt bolden ind bag Mannone i Sunderlands mål efter et hjørnespark. Grundet de specielle regler i turneringen, tæller udebanemål dog først dobbelt i en eventuel forlænget spilletid. Dermed ville 1-0 til United, betyde 2*15 minutters ekstra spilletid.

Og da hverken United eller Sunderland fik scoret mere, måtte spillerne indstille sig på en længere arbejdsdag end forventet. Chicharito kunne i den forlængede spilletid have bragt United på 2-0, men mexicaneren spillede ikke en stor kamp i dag, og brændte sin friløber.

Sunderland gik frisk til den, og havde mere eller mindre konstant deres to backs med fremme i angrebet, og virkede ikke nervøse for at spille på Old Trafford. Men hvorfor også være det, men den seneste tids resultater in mente. Samtidig kunne man flere gange fornemme United-spillernes manglende tro på egne evner, og nervøsiteten kom til udtryk flere gange blandt spillerne, som lavede en række underlige uprovokerede fejl.

Det meste af den forlængede spilletid blev spillet i Uniteds felt, da hjemmeholdet virkede tilfredse med at forsvare føringen hjem, nu hvor udebanemålet fra Stadium of Light nu talte dobbelt. Sunderland var ganske tæt på flere gange, og heldet var med United et par gange i de døende minutter.

Alt mens det virkede til at blive 1-0, smed David de Gea et skud fra Phil Bardsley i nettet og sendte dermed United ud i mørket. Sunderland var i ekstase, mens United og de Gea røg helt nede i kælderen. Tiden var egentlig gået, men på klassisk United-vis endte det ikke her. I sidste sekund kom Januzaj igennem, og Chicharito sendte bolden i nettet til 2-1 og dermed var det en straffesparks-konkurrence der skulle afgøre det hele.

Sikke en måde at gå ind til straffespark på. David de Gea – hvor påvirket ville han være af sit drop, og hvordan ville den vilde rutsjebanetur påvirke Sunderlands spillere? Et spørgsmål der er svært at svare på, da ingen af spillerne for de to hold kunne sparke straffespark.

Welbeck, Januzaj, Jones og Rafael missede alle fra pletten, og da Sunderland kun missede tre gange fra de 11 meter, så måtte United indse at det ikke bliver til en tur til Wembley i denne sæson. Presset vokser, og en skuffende sæson tog endnu et skridt i den forkerte retning.

Avis: Chelsea har accepteret bud på Juan Mata

Moyes om Mata: Ingen kommentarer