Tamme United taber på Etihad

Manchester er blå for nu. Det står klart, efter Manchester United i aften tabte 4-1 til Manchester City efter en tam anden halvleg, som gjorde nederlaget til noget, der ligner en ydmygelse.

Der var kogt op til et potentielt udslagsgivende opgør, da det var tid til Manchester Derby. Med Liverpool i hælene i ligaens front, var det vigtigt for City at hive tre point hjem for at holde Scouserne på behørig afstand. Og for Uniteds vedkommende havde Arsenal lagt pres på de røde Mancunians, efter de tidligere på dagen nappede tre point mod Watford. Så udover håneretten var der også masser af andet på spil, da de to Manchester klubber tørnede sammen.

Fra kampens start blev det tydeligt, at Ralf Rangnick havde sat sit hold op i en for de fleste uventet opstilling med Bruno Fernandes og Paul Pogba som spydspidser, hvis opgave var at sætte Elanga og Sancho op nedad kanterne.

Og fra kampens begyndelse så det lovende ud. Men der gik ikke mere end fem minutter, før City havde fået sat en kæp i hjulet på den gode start, da Kevin De Bruyne bragte hjemmeholdet foran. United lod sig dog ikke slå ud, og var spillemæssigt det bedste hold på banen i de første 45 minutter. Og efter 22 minutter gav det pote. En gylden bold i dybde fra Paul Pogba satte Jadon Sancho i en favorabel én-mod-én situation, som Sancho omsatte til en flot skruet bold i det lange hjørne, som efterlod Ederson uden chance.

Defensivt så det kompakt ud for United det meste af halvlegen. Men efter 28 minutter var Kevin De Bruyne igen på pletten efter et skydetelt i United-feltet, hvor United defensiven simpelthen ikke var konsekvente nok i deres clearinger.

Fra anden halvlegs start tog hjemmeholdet så grebet om kampen. På klassisk Guardiola’sk vis blev bolden kørt rundt i mellem United spillerne, som ofte lignede kegler i en træningsøvelse. Et lille deja-vu til klubbernes første opgør denne sæson, faktisk. Og efter 68 minutter måtte United defensiven igen kapitulere, da Riyad Mahrez flugte De Bruynes hjørnespark ind bag David De Gea. Og i de døende minutter kunne Mahrez så sætte prinken over i’et for City med scoringen til 4-1.

Manchester United vågnede aldrig for alvor op igen og var tandløse offensivt resten af kampen. Fortjent må de altså tage fra Etihad med det korteste strå.

Resultat:

Manchester City 4 – 1 Manchester United

Forrige artikel
Anthony Elanga mod Watford

Startopstilling: McFred er tilbage og Elanga på toppen

Næste artikel

Rangnick erkender, at United har lang vej igen

ANNONCE