The Athletic: Derfor sluttede Dan Ashworths tid i Manchester United brat

2,5 millioner pund og en haveorlov skulle dertil for at Dan Ashworth kunne tiltræde i stillingen som sportsdirektør i Manchester United. Alligevel valgte klubben at afskedige ham efter blot fem måneder i stillingen. The Athletic har undersøgt de bagvedliggende årsager til det pludselige brud.

Fem måneder, det var alt, hvad det kunne blive til for Dan Ashworth som sportsdirektør i Manchester United. For i går kunne klubben i et kort statement på blot 41 ord meddele, at samarbejdet ophører efter en gensidig aftale.

– Manchester United har officielt annonceret, at Dan Ashworth forlader sin stilling som sportsdirektør efter gensidig aftale. Klubben udtrykker taknemmelighed for Ashworths indsats i en overgangsperiode og ønsker ham det bedste fremover, skriver Manchester United på sin hjemmeside.

Dermed er den headhuntede sportsdirektør, som Manchester United betalte en overgangssum på 2,5 millioner pund for og tålmodigt ventede flere måneder på grund af en tvungen orlov, allerede fortid i klubben. Ifølge mediet The Athletic er der flere årsager bag denne beslutning.

Uoverensstemmelser med ledelsen

The Athletic fortæller i en længere artikel, at samarbejdet mellem Dan Ashworth og Sir Jim Ratcliffe i det nye hierarki i Manchester United blev sat på prøve flere gange. Især da processen om, hvem der skulle overtage tøjlerne fra Erik ten Hag som cheftræner, startede.

Dan Ashworth præsenterede en liste med trænernavne, som alle havde det til fælles, at de havde Premier League-erfaring. På listen skulle Eddie Howe, Marco Silva og Thomas Frank angiveligt alle have været nævnt. Dan Ashworth skulle også have udset Graham Potter som en midlertidig løsning.

Men som bekendt skrev ingen af de trænere under på en kontrakt, for klubben besluttede angiveligt at ignorere Dan Ashworths forslag og valgte som bekendt Rúben Amorim som klubbens næste cheftræner. Det førte ifølge The Athletic til spændinger mellem Sir Jim Ratcliffe og Dan Ashworth, hvilket til sidst betød, at klubben tog afsked med Dan Ashworth.

(Photo by Michael Regan/Getty Images) Getty Images

Minimal rolle i ansættelsen af Ruben Amorim

Dan Ashworth blev altid fremhævet på klubbens hjemmeside, når en nyhed om Erik ten Hags kontraktforlængelse eller præsentationen af klubbens nye spillerindkøb skulle offentliggøres. Det var dog ikke tilfældet i den officielle udmelding om ansættelsen af Ruben Amorim som ny cheftræner, og det var nok ikke tilfældigt.

The Athletic beretter nemlig, at Dan Ashworth spillede en meget begrænset rolle i ansættelsen af Ruben Amorim. I stedet var det Omar Berrada, der tog styringen i processen, og han skulle have spillet en central rolle i at sikre Rúben Amorims underskrift.

Det var derfor også Berrada, som alene rejste til Lissabon for at mødes med Sportings præsident Frederico Varandas for at forhandle aftalen på plads.

Spændingerne mellem Sir Jim Ratcliffe og Dan Ashworth blev kun yderligere forstærket, da Ashworth ikke var til stede under Ruben Amorims introduktion på Carrington. Årsagen var en vigtig familiebegivenhed, men det blev af flere i klubbens ledelse opfattet som et dårligt signal om, at Ashworths prioriteringer ikke harmonerede med klubbens behov.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images) Manchester United via Getty Imag

Dataprogram eller viden?

En anden væsentlig kilde til spændinger mellem Sir Jim Ratcliffe og Dan Ashworth opstod, da Ashworth foreslog at benytte et eksternt datafirma til at evaluere kandidater til cheftrænerposten.

Ratcliffe var stærkt imod idéen om at inddrage eksterne konsulenter i beslutningen om, hvem der skulle være Manchester Uniteds næste træner. Han så det som et tegn på manglende selvtillid og ekspertise fra Ashworths side.

Ratcliffe betragtede det desuden som et problem, at sportsdirektøren ikke selv mente, at han havde den nødvendige indsigt til at kunne træffe så strategisk vigtige beslutninger uden at skulle støtte sig til eksterne analytikere.

Lav moral og mange nedskæringer 

250 ansatte i Manchester United er blevet opsagt efter Sir Jim Ratcliffes indtræden i klubben, hvilket naturligvis ikke gør manden ekstra populær internt.

Dan Ashworth oplevede derfor også et arbejdsmiljø i klubben med ekstremt højt pres og usikkerhed, og da han fik besked på selv at skulle skære kollegaer fra, tøvede han, hvilket heller ikke øgede populariteten hos minoritetsejeren.

Fyringsrunderne har især ramt moralen blandt de ansatte, der ikke arbejder i fodboldrelaterede funktioner. Flere medarbejdere beskriver atmosfæren i klubben som tung, præget af stigende krav og usikkerhed, til The Athletic. Noget, Dan Ashworth angiveligt skulle kunne nikke genkendende til.

Senest er klubbens årlige julefrokost blevet aflyst, en beslutning der næppe har gjort Ratcliffe mere populær blandt klubbens ansatte.

 

 

 

Previous Article

Månedens spiller i november: Noussair Mazraoui

Next Article

Redaktionens reaktioner på fyringen af Dan Ashworth

ANNONCE