The Telegraph: Ratcliffe tager et opgør med manager-rollen

Manchester United skal ikke længere have en manager, hvilket får betydning for Erik ten Hag, hvis han bliver i klubben. Det skriver The Telegraph.

I Manchester United har man fortsat en manager i klassisk forstand. På nuværende tidspunkt er det Erik ten Hag. Han er blandt andet involveret i klubbens transferstrategi, foruden at han passer den daglige træning og forbereder holdet til den kommende kamp.

Det er dog et levn fra tidligere tider, og det skal laves om. Sådan lød det fra Sir Jim Ratcliffe, da han gæstede podcasten Geraint Thomas Cycling Club tidligere på ugen.

-Vi har ikke managers nu til dags, vi har en cheftræner. Og en cheftræner vil normalt rapportere til en sportsdirektør, og en sportsdirektør vil rapportere til den administrerende direktør. Hvor placerer du rekruttering? Strategi? Alt den slags ting. Du skal få styr på din organisation og derefter befolke den med de allerdygtigste folk, siger han. 

Den udtalelse bakker The Telegraph nu op. Avisen skriver, at Ratcliffe og Ineos fremover vil have en cheftræner i spidsen for holdet, som udelukkende skal have fokus på spillet på banen.

Rekruttering og transferstrategi skal 100 procent overlades til en sportsdirektør – alt peger på, at det bliver Dan Ashworth – samt klubbens kommende CEO Omar Berrada.

Hvis Erik ten Hag bliver i klubben, vil hans rolle derfor blive ændret markant. Han vil ikke længere have direkte indflydelse på til- og afgange.

Der er endnu ikke taget en beslutning om Erik ten Hags fremtid, på trods af vedvarende rygter om mulige erstatninger til den hollandske manager.

 

1 kommentar
  1. Tja “Gafferen” er jo engelsk tradition, men at man følger med tiden er vel ret beset det rigtige.

    Sir Ratcliffes nye tilgang giver mening, især når man tænker på EtHs fokus på tidligere spillere der både har spillet under ham og i den hollandske Eresdivisie….det har kostet mange penge og langt fra alle har bevist deres værd.

    En sportslig ledelse med ansvar og fokus på strategi herunder rekruttering er vejen frem, det kræver selvfølgelig virkeligt kompetente folk i disse nøglepositioener…og det ser ud til at Sir Ratcliffes netværk allerede har udpeget disse folk.

    Det lover godt, en ny start på alle måder er nødvendig, også på cheftræner positionen.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Medie: United lurer på at hente Championship-profil billigt til sommer

Næste artikel

Jagten på nummer 250: Charlie Mitten, nummer 7, 1938-1950

ANNONCE