U18: God sejr mod Spurs

United fik, takket være en glimrende anden halvleg, en god sejr i dagens hjemmekamp mod Tottenham på Carrington.

Midt i byggerod og larm fra arbejdet med at forbedre Uniteds træningsanlæg, tog Uniteds u18 hold i dag i mod Tottenham.

United havde Jack Barmby med fra start for første gang i denne sæson. Sidste sæsons topscorer har den seneste tid været afsted med det engelske u19 landshold, og spillede i dag en glimrende kamp for Paul McGuinness tropper.

Desuden var James Wilson tilbage, efter en mindre skade, og årets topscorer leverede varen igen med to mål. Til gengæld sparede United i dag en af sæsonens helt store spillere indtil nu. Ben Pearson var ikke med, og specielt i første halvleg var han meget savnet som styrmand inde på Uniteds midtbane.

Hele seks af Uniteds startende spillere i dag, har været i klubben siden de var ni år gamle. Derfor må der endnu engang give stor ros til Uniteds fremragende ungdomsarbejde.

United og Spurs havde krydset klinger en gang før i sæsonen, da United i en forrygende kamp vandt 4-3 i London.

Sløv første halvleg

I de første 45 minutter havde United store problemer med gæsterne fra Tottenham. Udeholdet startede kampen glimrende, lagde konstant et godt pres på United, som ofte fik smidt bolden rigtig hurtigt væk. United satsede på hurtige afleveringer frem mod lyn-hurtige James Wilson, men Spurs-keeperen var konstant på lur og kom fint ud af målet.

United var stort set ikke i nærheden af Tottenhams mål i det første kvarter, og det var fuldt fortjent at Spurs fik bragt sig i front efter et kvarters tid, da Dalley ikke fik clearet bolden ordentligt i midterforsvaret.

Efter målet kom United bedre med i kampen. Profilen Mats Dæhli spillede i dag inde på den centrale midtbane i fraværet af Ben Pearson. Men normanden fik aldrig rigtig sat sig igennem i dag, og var anonym i store dele af kampen.

United kom bedre og bedre i gang som halvlegen skred frem, og derfor kunne man gå til pause med optimisme på trods af Spurs var i front. Jack Barmby kom mere og mere med i spillet, og fik skabt nogle muligheder mod slutningen af halvlegen.

Spurs var farlige på kontra, hvor de kom hurtigt med 4-5 mand. Desuden var de dygtige til at presse højt på United, så hjemmeholdet ikke fik tid til at spille den så meget rundt som man ønsker.

Fremragende anden halvleg

Det var et meget mere aggressivt og velspillende United-hold, der kom ud til anden halvleg. Der var mere bevægelse, mere fart i pasningerne, mere gnist og vilje i det offensive spil og i tacklingerne.

Donald Love var en af de klart bedste, og højrebacken kunne have scoret et par mål, da han kort inde i anden halvleg havde et forsøg på stolpen, og igen få minutter efter en flugtning der blev flot reddet af Spurs-keeperen.

Efter fem minutters spil af anden halvleg kom så udligningen. Jack Barmby spiller fint bande-spil med James Wilson, og sender Kenji Gorre fri på venstrekanten, og han sparker fint bolden ind fra kanten af det lille felt.

Herefter sad United mere eller mindre konstant på spillet. Og specielt Love og Barmby skabte mange muligheder på højrekanten.

Årets topscorer James Wilson meldte sig herefter på banen. Med to mål, et hvor han efter en dyb aflevering fra Pereira løber fra forsvaret og chipper bolden i nettet, og et efter flot forarbejde fra Love på kanten elegant vender og sparker bolden i det lange hjørne, er Wilson nu oppe på syv mål i årets u18 liga.

Stor kamp af Love

Donald Love spillede en fantastisk kamp på højrebacken. Solid og stærk i det defensive arbejde, og altid ivrig for at deltage i det offensive spil. Flere af Uniteds bedste muligheder kom via flot opspil fra Love på kanten.

Derudover styrede anfører Liam Grimshaw endnu engang tropperne på fornem vis inde fra sin position i midterforsvaret. Også Louis Rowley gjorde det fint på venstrebacken, og har spillet sig flot op i denne sæson. Det skal blive interessant at se, om han kan holde sin plads, når Nicholas Ioannou er tilbage efter sin lange skadespause. Cyprioten er tilbage i træning, og ventes tilbage indenfor få uger.

Jack Barmby viste igen sine store evner på højrekanten. Han var arkitekt bag mange fine offensive tiltag fra United i anden halvleg, og havde selv et par nærgående forsøg og frispark fra kanten af feltet.

Med dagens sejr er United igen i spidsen af puljen, mens Spurs forbliver sidst. Næste kamp er først den 10. november, når Newcastle kommer en tur til Manchester.

Udskiftere:
Joel Pereira, Matthew Wilkinson, Patrick McNair, Joshua Harrop.

Målscorere:
16′ 0-1 Joshua Noma.
50′ 1-1 Kenji Gorre.
72′ 2-1 James Wilson.
75′ 3-1 James Wilson.