United gør det igen: Stortalent underskriver 5-årig kontrakt

Mens Manchester Uniteds førstehold ikke ligefrem kører på skinner for tiden, ser det anderledes positivt ud for klubbens U18-hold, hvor flere af de unge imponerer stort.

For præcis en måned siden havde Harry Amass fødselsdag og skrev under på en professionel kontrakt. Senest har den unge mand også været med i førsteholdstruppen mod både Liverpool og Bournemouth i Premier League.

Nu melder Fabrizio Romano, at en anden ung spiller ligeledes har skrevet under på en professionel kontrakt. Her er der tale om Shea Lacey, der fyldte 17 år den 14. april 2024.

Kontrakten er af 5 års varighed, og det tyder altså på, at Manchester United ser et stort lys i spilleren.

Shea Laceys familie

Shea Lacey er vokset op i Liverpool med to ældre brødre, Paddy og Luis Lacey, samt søsteren Lauren. Paddy og Luis spiller i øvrigt begge fodbold og er begge Liverpool-fans.

31-årige Paddy er særligt interessant at nævne, idet han selv spillede en måneds tid på Uniteds akademi, sammen med blandt andre Ravel Morrison og Jesse Lingard.

Han skiftede dog – med hjertet – til Liverpools akademi, men har ellers brugt sin fodboldkarriere i noget mindre klubber med Bradford City, Barrow og Accrington Stanley som de bedst placerede.

I sidstnævnte blev han i 2017 løst fra sin kontrakt på grund af en 14 måneders karantæne for brud på dopingreglerne. Og en måned senere blev han anholdt på en musikfestival, sigtet for at sælge både kokain og MDMA. Han skulle derefter afsone 16 måneders fængsel.

Paddy Lacey har dog genoptaget sin fodboldkarriere igen, og han spiller i dag i walisiske Flint Town – i øvrigt sammen med 19-årig Luis, der er lånt dertil fra Tranmere Rovers.

Derudover har Paddy Lacey også gang i en karriere som mellemvægtsbokser og har i skrivende stund 10 sejre (2 på knockout) i 10 kampe.

Boksningen har også altid interesseret lillebrødrene Luis og Shea. Og hvis de blev uenige, for eksempel når de spillede fodbold i deres have, så var det på med boksehandskerne for at få det afgjort.

Hvem er Shea Lacey

Shea Lacey er modsat sine brødre (og sikkert også resten af nabolaget) vokset op som fan af Manchester United. Og siden han kom til klubben, har familien skiftedes til at køre ham til træning 50-60 km væk fra bopælen.

Lacey er en venstrebenet kantspiller, som oftest har optrådt i højresiden og flere steder ses sammenlignet med Manchester Citys Phil Foden.

Han er da også tilsvarende spinkel, men forhåbentligt kan han ligesom førnævnte kompensere for sin manglende fysik med sit lave tyngdepunkt samt glimrende teknik og forståelse for spillet.

Ifølge storebror Paddy har det i  fald ikke været svært for ham at skille sig positivt ud indtil nu.

– Han vandt priser som turneringens spiller overalt, siger Paddy Lacey.

– Det var virkelig i hver eneste turnering i to eller tre år. Jeg hentede ham engang fra lufthavnen med vores far, og han (Shea, red) havde et stort trofæ. Jeg spurgte ham, hvad det var, og han svarede tilbagelænet ‘åh ja, jeg var turneringens spiller igen’. Jeg tænkte bare, wow, du er ikke engang interesseret. Jeg ville selv stadig tale om det, hvis det var mig. Jeg praler stadig med mit månedens mål for Accrington Stanley!

Skadesplaget sæson

Shea Lacey startede denne sæson i god form for U18-holdet. I efteråret leverede han to mål og en assist i en 5-1 sejr over Newcastle, fulgt af endnu en assist i hver af de følgende to kampe, en 3-1 sejr over Derby og 6-0 over Leeds.

Herefter har han dog siddet ude med en skade indtil deres seneste kamp den 13. april mod Stoke City. Her fik han comeback med en indskiftning efter en time.

Det var dog holdkammeraten James Scanlon, der tog det meste af opmærksomheden. Han var rykket ned på den centrale midtbane fra hans normale position som 10’er. Men han bidrog alligevel med 2 mål og 2 assists i 4-2 sejren.

Næste mulige kamp for Lacey er i dag, den 16. april 2024 kl. 14 dansk tid. Her spiller U18-holdet mod Wolves, der aktuelt er nummer 4 i rækken.

Hvis United vinder dagens kamp, vil de have 59 points og to kampe tilbage. Imens har Manchester City i øjeblikket 5 kampe tilbage, men kan maksimalt nå 58 points med sejre i dem alle.

Dagens kamp kan ses live på MUTV.

 

Forrige artikel

Fabrizio Romano: Frankfurt gør ikke brug af købsoption

Næste artikel

Suveræne United vinder eftertragtet mesterskab

ANNONCE