United og Liverpool i fælles budskab: Stop ‘tragedy chanting’

Før kampen søndag går Manchester United og Liverpool ud med et fælles statement.

Rivaliseringen mellem Liverpool og Manchester United er mangeårig og ond. Det kommer blandt andet til udtryk ved de såkaldte ‘tragedy chants’, hvor temaerne i sangene drejer sig om og håner tragedierne i München, Heysel og Hillsborough.

Det ønsker de to rivaliserende klubber at sætte en stopper for.

Derfor er Erik ten Hag og Jürgen Klopp kommet med hver deres udtalelse, der opfordrer til, at denne type sange ikke finder sted.

– Rivaliseringen mellem Manchester United og Liverpool er en af de største i verdensfodbolden. Vi elsker alle passionen fra tilskuerne, når vores hold mødes, men der er visse grænser, som ikke skal overskrides, udtaler Erik ten Hag.

– Det er uacceptabelt at bruge tabet af menneskeliv i relation til nogen tragedie for at få point, og det er tid til at stoppe. De ansvarlige skader ikke kun vores klubbers omdømme, vigtigst skader de også deres eget, tilskuernes og vores fantastiske byer, fortsætter han.

– På vegne af mig selv, vores spillere og vores stab beder vi vores tilskuere om at fokusere på at støtte holdet på søndag og repræsentere vores klub på den rette måde

Jürgen Klopp kommer med en tilsvarende opfordring.

– En af hovedårsagerne til, at rivaliseringen mellem Liverpool og Manchester United er så speciel, er, at den er så intens og ingen skulle nogensinde ville ændre det. Men når rivaliseringen samtidig bliver for intens, så kan det komme steder hen, som ikke er gode for nogen, og vi behøver ikke at gøre dette.

– Vi ønsker larm, vi ønsker begivenheden skal være partisk og vi ønsker en elektrisk atmosfære. Det, vi ikke ønsker, er alt, der går endnu længere end det, og det gælder specielt for den type sange, der ikke har nogen plads i fodbolden. Hvis vi kan bevare passionen og samtidig droppe giften, vil det blive bedre for alle.

– Sammen vil Liverpool og Manchester United vise den specielle og positive side af denne vidunderlige rivalisering mellem to store fodboldklubber med stolte, og til tider, tragiske historier.

 

1 kommentar
  1. Stærk opfordring….håber det holder på begge sider imorgen, rivalisering skal der være, men på et niveau hvor det ikke bliver groft modbydeligt.

    GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Sancho og Shaw er usikre

Næste artikel

Optakt: United jagter første store udesejr i sæsonen

ANNONCE