United skuffede fælt i sæsonafslutningen

Old Trafford var igen forvandlet til Sorgernes Teater, da nedrykkerne fra Cardiff kom på besøg på sidste spilledag. Den kommende Championship-klub tog således alle tre point med hjem til Wales.

Sidste weekend blev det for alvor slået fast, at Manchester United ikke ville få muligheden for at spille Champions League-fodbold den kommende sæson. Det skete, da man med 1-1 skuffede fælt mod ligaens bundprop fra Huddersfield.

Søndag stod den så på en kamp mod endnu en nedrykker, nemlig Neil Warnocks tropper fra Cardiff, som før kampen stod noteret for blot tre ligasejre på udebane i denne sæsons Premier League.

Ingen af holdene havde noget at spille for, og derfor var det en mulighed for at se et par unge navne i aktion. Således startede blot 17-årige Mason Greenwood inde i sin første Premier League-kamp, mens også Andreas Pereira, Scott McTominay og Diogo Dalot havde fundet vej til Solskjærs startellever.

Gode takter ødelagt af Cardiff-føring

Uniteds unge stjernefrø viste især i første halvleg flere gange glimt af sit talent. Han lavede således en del af gode løb ind i feltet, og kom også til et par store chancer. Efter 12 minutter bliver han spillet fri i feltet af Andreas Pereira, men hans hovedstød bliver nappet af Cardiff-målmanden.

Marcus Rashford og Andreas Pereira virkede ligeledes oplagt i kampens indledende minutter, og i det hele taget virkede det til, at det var et spørgsmål om tid, før ”de røde djævle” ville komme foran. Det kunne have været efter 17 minutter, da Rashford kom igennem på kanten af det lille felt, men hans skud gik snert forbi mål.

Desværre for United, skulle det i stedet være gæsterne, der trak det første stik. Det skete, da Nathaniel Mendez-Laing sneg sig ind i United-feltet og faldt efter en minimal kontakt fra Diego Dalot. Det fik dommer Jonathan Moss til at pege på pletten, selvom billederne bagefter såede stor tvivl om straffesparkets berettigelse. Ikke desto mindre sparkede Mendez-Laing selv bolden forbi David de Gea, og så stod den pludselig 1-0.

Resten af halvlegen var af en noget mere rodet karakter. Greenwood havde efter 38 minutter endnu en stor chance efter en flot spilning fra Marcus Rashford, men gæsternes netmasker blev ikke yderligere udfordret inden pausen.

Mendez-Laing cementerer Uniteds elendighed

Pausestillingen og det uskarpe United-spil fik straks Solskjær til at satse offensivt i anden halvleg, hvor Anthony Martial blev sat ind i stedet for Phil Jones. Men på trods af massiv United-dominans med overtag i spil og chancer, gjorde gæsterne ondt værre, da Mendez-Laing efter 54 minutter blev dobbelt målscorer.En sørgelig eftermiddag på Drømmenes Teater så dermed ud til at blive en realitet.

United pressede massivt på i resten af halvlegen, og især Rashford og Mason Greenwood bød ind med flere nærgående muligheder i løbet af den sidste halve time. Rashfords manglende selvtillid var dog tydelig at mærke, mens gæsterne forsvarede bravt.

Klubkaptajn Antonio Valencia kom til klapsalver ind med omkring et kvarter igen sammen med Angel Gomes, men heller ikke de kunne ændre på det uundgåelige: At truppen mangler et gevaldigt løft i både selvtillid og kvalitet. Og en lang pause.

Manchester United 0 – 2 Cardiff City.

Startopstilling: Greenwood starter inde mod Cardiff

Karakterer: Pogba og co. dumper med manér