VM-optakt: Belgien

Romelu Lukaku og Marouane Fellaini er med for belgierne, der af eksperter betragtes som en seriøs outsider til at vinde VM-titlen. Vi har spurgt en belgisk United-fan, hvad han forventer af landsholdet.

Hver dag i denne uge bringer OldTrafford.dk et interview med en udenlandsk fan fra et af de otte lande, der har en Manchester United-spiller med i truppen. Vi starter med Rosario Di Biase, som er formand for fanklubben Red Flag Belgium.

Med spillere som Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku og Eden Hazard i alle kæder er der høje forventninger til Belgien. De kom legende let igennem kvalifikationsspillet med ni sejre ud af 10 mulige, og bookmakerne har dem som deres sjettestørste favorit til VM-guldet.

– Vi forventer, at vores spillere gør os stolte. Ved seneste VM-slutrunde blev vi slået ud af Argentina i kvartfinalen. Vi vil gerne længere. Jeg ved, det bliver svært, men vores hold er fremragende, siger Rosario Di Biase.

Belgien er i gruppe med Panama, Tunesien og England.

Lukaku deler vandene

Deres topscorer er Manchester Uniteds Romelu Lukaku. Han fik sin landsholdsdebut i 2010 og har i løbet af 66 kampe siden da stjålet den største målrekord. Den blot 25-årige angriber er med 31 mål den spiller i historien, der har scoret flest gange for Belgien.

Alligevel deler han vandene, fortæller Rosario Di Biase, fordi han ikke altid leverer i de store kampe.

– Det er lidt kompliceret, for der er mange i Belgien, som ikke synes, han er en god spiller, selvom hans statistik er god. Vi har brug for at se, at han kan vinde de store kampe for os, siger han.

Formanden fra Red Flag Belgium tror på Romelu Lukaku. Han forventer, at United-angriberen starter inde i alle kampe og ser ham som en outsider til VMs topscorertitel.

– Folk snakker om Ronaldo, Salah, Neymar og Kane. Men jeg tror godt, Lukaku kunne være en outsider.   

Bænkevarmeren Fellaini

Belgiernes anden Manchester United-spiller er Marouane Fellaini. Men Rosario Di Biase forventer ikke, at han kommer til at starte ind.

– Han får formentlig en bænkeplads, men vi får brug for ham, når vi skal forvirre vores modstandere. Og vi får brug for ham i feltet, når vi skal score mål eller forsvare i de døende minutter af kampene.

Marouane Fellaini har været med på landsholdet siden 2007, og han har altid været en populær skikkelse i sit hjemland.

– I de 11 år er han aldrig blevet vraget til landsholdet. Folk kan godt lide hans evne til at dominere banen rent fysisk, siger Rosario Di Biase.

Manchester United-fanklubben Red Flag Belgium har eksisteret siden år 2013, og de har i dag over 60.000 følgere på Facebook.

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford

Køb din trøje hos Unisport, så støtter du OldTrafford.dk. Handler du hos Unisport.dk gennem linket, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

VM-guide for United-fanen

Næste artikel

Desailly: Pogba er mere talentfuld end Zidane

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share