Optakt: Manchester United – Leverkusen

Tirsdag starter Champions League op igen, og United åbner gruppespillet med en hjemmekamp mod Leverkusen.

Endelig starter den største turnering af dem alle op igen. Champions League er der hvor de største klubber og de bedste spillere, kæmper om pokalen med de store ører.

David Moyes åbner sit europæiske eventyr med Manchester United på tirsdag, når Old Trafford er rammen om årets første Champions League-opgør, når tyske Leverkusen kigger forbi. Pudsigt nok er Leverkusens cheftræner også helt ny på den store scene.

Sami Hyypia kender de fleste nok fra hans dage som forsvarsprofil i Liverpool, og finske Hyypia er nu manager i Leverkusen, og skal tirsdag for første gang lede holdet på banen i Champions League. Hyypia vandt selv turneringen i 2005.

Moyes har fået en godkendt start på sæsonen i Premier League, og skal nu for første gang prøve kræfter med den fineste turnering af dem alle. Hans forgænger Sir Alex Ferguson opnåede fremragende resultater i turneringen, som han vandt to gange. En bedrift Moyes forhåbentlig vil kunne gentage.

Blot en enkelt gang har skotten stået overfor et tysk hold. Det skete i 2007/08 hvor Everton vandt 2-0 over Nürnberg i UEFA Cuppen.

Sidste sæsons Champions league endte med en skuffelse for Uniteds vedkommende, da Real Madrid, og en tyrkisk dommer, var for stor en mundfuld over to kampe i 8-dels finalerne. Det skal revancheres i år, hvor håbet er at komme længere.

Det bliver dog ikke nemt, for selv om holdene i gruppe A ikke er skræmmende, så er Leverkusen, Sociedad og Shakhtar Donetsk bestemt ingen walk-over. Faktisk har Sir Alex sagt, at han mener det er den værste lodtrækning United har fået i Champions League.

Tirsdagens modstander fra Leverkusen har efter en række magre år, igen fået gang i maskinen og blev sidste år nummer tre i den tyske Bundesliga. Tyskerne er startet forrygende denne sæson, og har fået deres bedste start i ti år, med fire sejre i fem kampe og en målscorer på 11-6.

United kommer også ind til kampen med masser af selvtillid, efter det i lørdags blev til en sikker sejr på 2-0 over oprykkerne fra Crystal Palace.

Skader / karantæner

United er formentlig fortsat uden Rafael da Silva og Phil Jones, der begge stadig er skadede. Desuden er Nani ikke til rådighed, da han afsoner karantæne efter sit røde kort fra sidste sæsons kamp mod Real Madrid.

Dagens dommer

Damir Skomina fra Slovenien er dagens dommer på Old Trafford. Skomina var fjerde-dommer ved sidste sæsons finale mellem Bayern München og Dortmund.

Hold øje med

Leverkusen har en række dygtige spillere. Lars Bender på midtbanen har gennem flere sæsoner gjort det stærkt, og tiltrukket sig opmærksomhed fra flere europæiske storklubber. Helt i front er Stefan Kiessling altid en trussel, og var sidste sæsons topscorer i Bundesligaen med 26 træffere.

Men ekstra fokus skal der nok være på Leverkusens nye stjerne, koreanske Son Heung-Min, der i sommerpausen blev hentet i Hamburger SV. I følge hans agent var United også ude efter ham, men han valgte Leverkusen, da det virkede som det bedste valg i karrieren. Senest lavede han to kasser for Sydkorea, da de besejrede Haiti 4-1.

TV

Kampen vises på Viasat Sport 2.

Hvem spiller ellers

I gruppens anden opgør, tager Real Sociedad hjemme i mod de ukrainske mestre fra Shakhtar Donetsk.

Dansk fokus vil formentlig ligge i Parken, hvor FC København tager i mod Juventus, mens de forsvarende mestre fra Bayern München åbner hjemme mod CSKA Moskva. Uniteds næste modstander i Premier League, naboerne fra City, skal en tur til Plzen.

Vidste du at…

– United og Leverkusen tidligere har mødtes fire gange. Alle opgør blev spillet i 2002. De to første kampe var i semifinalerne i 2001/02-sæsonen. 1-1 i Tyskland og 2-2 i Manchester betød, at Leverkusen gik videre til finalen. De to hold mødtes så i gruppespillet i efteråret 2002, her løb United med sejren begge gange.

– Ryan Giggs er eneste spiller, der også var med i 2002.

– Dimitar Berbatov var med i begge semifinale-opgørene mod Manchester United i 2002.

– United har spillet 12 hjemmekampe mod tyske hold i Champions League. Det er blevet til syv sejre, tre uafgjorte og to nederlag.

– Leverkusen har otte gange været i England, men blot hevet en enkelt sejr med retur til Tyskland, mens det seks gange er blevet til nederlag.

– Sidst United gik på banen til en europæisk kamp uden Sir Alex Ferguson som manager var i 20. marts 1985, hvor United med Ron Atkinson som manager tabte til ungarske Videoton FC i kvartfinalerne af UEFA Cuppen.

Mulige startopstillinger

Manchester United
David de Gea
Fabio – Nemanja Vidic – Rio Ferdinand – Patrice Evra
Antonio Valencia – Marouane Fellaini – Michael Carrick – Danny Welbeck
Wayne Rooney – Robin van Persie

Leverkusen
Bernd Leno
Philipp Wohlscheid – Ömer Toprak – Sebastian Boenisch – Kostas Stafylidis
Gonzalo Castro – Simon Rolfes – Lars Bender – Sidney Sam
Stefan Kiessling – Son Heung-Min

Skribentens bud på kampen

David Moyes vil godt fra land i Champions League, og hjemme på Old Trafford vil man ud og give den gas. 3-1 til United.

Forrige artikel

U18: Mitchell sikrer endnu en sejr

Næste artikel

Moyes: Europa definerer dig

ANNONCE