U19: Butt klar til Europa

Nicky Butt er klar til at føre Uniteds unge talenter ud i Europa, når de i morgen åbner hjemme mod Leverkusen i u19-udgaven af Champions League.

UEFA Youth League som det helt korrekt hedder, er klubbernes u19-mandskaber der skal op mod hinanden. United åbner i morgen hjemme på Salford City Stadium mod tyske Leverkusen klokken 17.00. Et tidspunkt der forhåbentlig lokker tilskuere på stadion.

– Hele idéen med at spille om eftermiddagen er, at lokke folk til Salford. Vi ser gerne udefansene komme også, gerne omkring tusinde. Det er kun nogle få kilometer væk, og det giver folk noget at lave, andet end bare at vandre rundt ved Old Trafford.

– Der er også mange United-fans, der bare går og venter på kampstart. Så hvis de bare kommer her og støtter de unge, så skal de få en god kamp, forhåbentlig med god atmosfære, og der er stadig god tid til at nå selve kampen på Old Trafford, siger Nicky Butt til manutd.com.

Nicky Butt er valgt som u19-cheftræner, og har ved flere lejligheder i sommerens løb stået i spidsen for reservehold i træningskampene. Blandt andet i en kamp mod belgiske Club Brügge, ligesom han til daglig assisterer reserveholdstræner Warren Joyce og u18-holdets Paul McGuinness.

– Det var en god kamp, meget livlig og seriøs, præcis som vi ønsker det for vores unge spillere når de skal udvikle sig. Vi ønsker altid at se spillerne komme igennem og få professionelle karrierer, selvfølgelig helst her, men vi ved at det er svært at få mange igennem. Tirsdag er endnu et vigtigt skridt i de unges udvikling, siger Butt.

Skal spille “the Manchester United way”

Og selv om de unge talenter nu i tidlig alder skal ud og spille europæisk, er det vigtigste fortsat læring og udvikling. Kampene i UEFA Youth League er blot endnu et skridt i arbejdet mod at udvikle spillerne til at blive professionelle på højeste niveau.

– De unge bliver lært op med at spille “the Manchester United way”, det kan ses uanset hvilke hold der spiller. Jeg har naturligvis et par småting som jeg gerne vil ind og præge, men Manchester United way er nu engang Manchester United way.

– Vi skal forsøge at spille fodbold på den rigtige måde, med den rette attitude og udvise den rette respekt for vores modstandere. Det er hvad vi skal ud og gøre, siger Nicky Butt.

United har registreret det meste af u18-truppen, samt et par af de u21-spillere der stadig har alderen til u19-fodbold. Blandt de mest interessante navne finder vi belgiske Adnan Januzaj og Andreas Pereira, sidste sæsons topscorer James Wilson, årets u18-spiller Ben Pearson, forsvarstalentet Nicholas Ioannou og den italienske keeper Pierluigi Gollini.

Størstedelen af truppen vil blive benyttet i løbet af sæsonen afslører Nicky Butt, og ligesom hos seniorerne kan der ændres i den officielle trup indtil 24 timer før kick-off.

– Vi regner med, at hele truppen vil blive benyttet i løbet af turneringen. Vi har ikke spillet så mange kampe sammen, men spillerne kender alligevel hinanden helt fantastisk godt. De fleste har spillet sammen siden de var 8-10 år gamle, så der er ingen undskyldninger. Der er masser af individuel kvalitet, så vi håber det hele klikker på dagen, siger Butt.

Uniteds kamp mod Leverkusen i UEFA Youth League vises direkte på Eurosport.

Forrige artikel

Tunnicliffe imponerer i Ipswich

Næste artikel

U21: Will Keane tilbage med mål og sejr

ANNONCE